9 afecțiuni ale vederii, care pot fi cauzate de emoții. Vezi care stare afectivă provoacă cele mai multe dintre ele

Afecțiunile vederii sunt des întâlnite în societatea noastră și, din nefericire, în unele cazuri medicii nu pot găsi care sunt cauzele acestor probleme. În acest caz psihomatica poate veni în ajutor prin identificarea acelor factori psihologici care au generat neplăcerea.

V. Sinelnikov, Louise Hay și Lise Bourbeau sunt de părerea că anume emoțiile sunt cauza multor boli, fiindcă ele solicită din organism multă energie, iar maladiile oculare nu sunt o excepție. Autorii consideră că emoția principală ce afectează vederea este frica.

Miopia

Potrivit Lise Bourbeau, miopia este generată de blocajul emoțional. Pentru a găsi cauza îmbolnăvirii este suficient să aruncăm o privire în trecut și să vedem ce emoții a avut persoana în timp ce i-au apărut primele simptome. De asemenea, autoarea se referă și la blocajul mental. Cel ce suferă de o astfel de afecțiune trebuie să conștientizeze că frica sa este legată de un anumit eveniment traumatizant din trecut.

Hipermetropia

Lise Bourbeau presupune că de această maladie suferă oamenii ce le este greu să se adapteze unor situații noi. Deoarece de ea suferă mai mult persoanele ce trec de 45 de ani, se presupune că aceștia sunt cei care nu-și pot accepta vârsta, lor le este dificil să se vadă în oglindă.

Louise Hay spune că de hipermetropie suferă cei care nu se pot identifica în această lume.

Iulia Zotova este de un pic altă părere. Specialista se referă la faptul că persoana afectată de această boală se teme să trăiască cu prezentul, ea s-a blocat undeva în trecut sau în viitor, iar prezentul nu-l recunoaște. Ea preferă să vadă ceea ce e la mare distanță de sine și nu ceea ce se petrece cu ea sau cu familia sa.

Astigmatism

Persoanele ce suferă de astigmatism au păreri concrete despre viață și le consideră ca fiind unicele corecte. Orice altă părere din jur nu are dreptul la viață. Astfel de oameni nu-i acceptă pe cei din jur așa cum sunt. Astigmatismul poate simboliza faptul că bolnavul nu se poate vedea pe sine așa cum este într-adevăr.

Daltonism

Iulia Zotova consideră că oamenii care nu percep o anumită culoare, inconștient o exclud din viața sa. Rămâne de văzut doare ce stă la baza acesteia.

Atunci când o persoană confundă nuanțe apropiate de culori aceasta vorbește despre faptul că el își vede viața în culori de bază, iar nuanțele pentru el nu sunt importante. Atunci când culorile se confundă aceasta arată că viața omului este pentru el una colorată și totul se revarsă la un loc.

Conjunctivita

Aceasta apare în cazul oamenilor ce simt ură, supărare, furie, iritare și care nu recunosc toate acestea. Anume aceste emoții negative sunt factorul principal care cauzează conjunctivita și tot din cauza lor boala progresează rapid.

Glaucomul

Glaucomul constă în creșterea tensiunii oculare, dureri locale intense și grave tulburări de vedere. Cauza acesteia adesea este o supărare veche pe cineva, de care persoana așa și nu s-a eliberat. El își blochează sentimentele adevărate, acestea acumulându-se în interior și formând acea tensiune.

Cataracta

Această maladie este caracteristică persoanelor care nu-și văd viitorul cu bucurie, adesea aceștia sunt oamenii de vârsta a treia. Bătrânețea și bolile le provoacă frică, iar în rezultat poate apărea cataracta.

Sindromul ochiului uscat

Oamenii care se confruntă cu o astfel de problemă refuză să vadă iubirea și s-o simtă. În afară de asta, astfel de persoane se dovedesc a fi răuvoitori.

Pierderea vederii

Aceasta este legată, evident, de niște evenimente negative din viață, care sunt repetate mereu în memorie. Persoana nu vrea să vadă aceste fleacuri iritante ale vieții și alege să vadă doar ceea ce-i place, iar începând să urască tot ceea ce nu-i place la viață el își pierde vederea.

Sursa