9 acțiuni incorecte ale liderilor, din cauza cărora pleacă cei mai buni angajați

În mod surprinzător, mulți manageri se plâng adesea că cei mai buni angajați îi părăsesc. Dacă da, au motive să sune o alarmă, pentru că pentru orice companie nu este nimic mai rău decât pierderea personalului valoros. Apropo, problemele pot fi evitate prin examinarea situației într-un mod bine gândit și cu puțin efort. Mai întâi de toate, este necesar să înțelegi ce acțiuni manageriale îi irită cel mai mult pe angajații buni.

1.Stresul excesiv

Stresul excesiv este principala cauză a negativității emoționale. Dacă lucrezi cu cei mai buni specialiști, tentația de a “stoarce” totul din ei este foarte mare, dar o astfel de dorință îi face pe oameni să plece. În plus, suprasolicitările reduc productivitatea. Cel mai recent studiu de la Universitatea Stanford a arătat că, dacă săptămâna de lucru durează mai mult de 50 de ore, eficiența scade brusc și, cu o durată mai mare de 55 de ore, tinde la zero.

2.Lipsa recunoașterii și a premiilor pentru o muncă bună

Managerii trebuie să comunice mai des cu angajații și să afle cum pot fi aceștia recompensați pentru succesul adus companiei. Amintește-ți că, în cazul angajaților talentați, acest lucru va trebui făcut foarte des.

3.Lipsa îngrijirii umane

Mai mult de jumătate dintre angajați își părăsesc slujbele, deoarece nu pot avea încredere în superiorii lor. Liderii inteligenți știu să mențină un echilibru între profesionalism și umanitate. Aceștia celebrează cu ei succesele angajaților, încearcă să-i ajute pe cei care trec prin vremuri grele.

4.Neîndeplinirea obligațiilor

Oferindu-i angajatului o promisiune, îl poți face fericit sau îl poți dezamăgi. Îndeplinește-ți promisiunea, justifică-ți încrederea și crești în ochii lui, care, fără îndoială, este un lucru foarte important. Dacă liderul nu își îndeplinește promisiunile, mai devreme sau mai târziu toți angajații încep să plece.

5.Angajarea și promovarea specialiștilor necorespunzători

Angajații buni doresc să vadă lângă ei aceiași colegi. În cazul în care managerul nu are grijă de selectarea atentă a personalului nou, acest lucru îi demotivează pe cei care lucrează deja în cadrul companiei. Promovarea unor specialiști necorespunzători duce întotdeauna la rezultate deplorabile. Un om care a muncit din greu, dar a rămas fără promovare, va fi ofensat și va începe să caute un loc nou pentru talentul său.

6.Obstacole în încercarea de a urma un vis

Oamenii talentați sunt întotdeauna obsedați de propria afacere. Au speranțe și vise, la care aspiră. Această dorință le permite să lucreze productiv și să se bucure de muncă. Mulți lideri își limitează subordonații. Ei se tem că oamenii care sunt obsedați de pasiune vor lucra mai mult dacă vor lăsa această pasiune să se țină de ei. Această teamă este complet nejustificată. Studiile dovedesc că euforia din urmărirea unui vis mărește productivitatea muncii cu aproximativ cinci ori.

7.Lipsa instruirii

Liderii ar trebui să-i instruiască, indiferent de cât de talentați sunt subordonații lor. Ei trebuie să asculte și să-și exprime în mod constant opinia. Cei mai buni specialiști se bazează întotdeauna pe feedback-ul pe care trebuie să-l ofere un lider.

8.Combaterea abordării creative

Angajații talenti se străduiesc mereu să îmbunătățească ceea ce ating. Dacă nu-i lași să facă acest lucru, temându-te de inovare, vor urâ munca lor. Încercările de a împiedica impulsurile creative dăunează tuturor, inclusiv liderului însuși.

9.Lipsa unor sarcini dificile și interesante

Managerii de top dau uneori angajaților sarcini care, la prima vedere, par imposibile. Ei abandonează proiecte banale și în schimb încearcă să-i împingă pe oameni din zona lor de confort și apoi să depună toate eforturile pentru ai ajuta să-și atingă succesul. Dacă oamenii talentați și inteligenți sunt forțați să se angajeze într-o muncă simplă sau plictisitoare, ei își vor cauta un alt loc unde să-și pună în valoare abilitățile.

Sursa

error: Content is protected !!