8000 de soldați minunați – taina armatei de teracotă din China!

Civilizația chineză ne-a lăsat foarte multe descoperiri reușite, dar, în același timp, și taine. Una din aceste taine este armata soldaților din ceramică din Chină, descoperită în anul 1974. Localnicii aveau de gând să sape o fântână arteziană și întâmplător au făcut o descoperire uluitoare.

Toate figurile sunt făcute în mărimea lor reală – și caii, care cântăresc cca 200 de kilograme, și ostașii (135 de kilograme). La momentul actual sunt descoperite peste 8000 de figuri, care se aflau în încăpreri speciale la o adâncime de la patru până la 8 metri.

Arcași, infanterie, ofițeri – toți sunt la un loc, și toti au un chip unic. Nici unul din cei 8000 de soldați nu-l dublează pe altul. Toate detaliile sunt făcute cu o exactitate uimitoare – hainele, armamentul, uneltele, totul! E uimitor faptul, că pentru figurile cailor se folosea lutul local, iar pentru soldați se aducea lut din alte regiuni chineze.

Savanții deja au foarte multe întrebări vizavi de această descoperire, căci armata de ceramică și iscusința, cu care au fost făcute figurile soldaților, nu corespund nici pe aproape nivelului de dezvoltare al Chinei din acea perioadă.

Situația cu armele e uluitoare de tot – făcute din bronz, ele sunt acoperite cu un strat antioxidant, care conține crom, dar în realitate această tehnologie a fost inventată doar cu o sută de ani mai târziu! De unde știau chinezii antici de ea?

Sunt cunoscute doar careva legende despre această armată, și în una din ele se menționează faptul, că teritoriul real al acestui ”cimitir ceramic” este de patru ori mai mare decât suprafața deja studiată.

Legenda mai spune și despre ”râuri de mercur, viața de apoi a împăratului”, și acest lucru îi cam sperie pe savanți – vă dați seama, că un rău real din mercur ar fi foarte toxic și ar fi o descoperire mai puțin plăcută, de aceea explorarea lotului are loc în condiții de maximă prudență și atenție.

Actualmente a fost deschis mausoleul Qin Shihuangdis, în care sunt expuse figurile extrase din pământ și curățate.

Sursa