8 pași spre viața la care visezi. Cum să obții succes și să fii fericit

Fericirea este un drept pe care îl deține oricare. Important este să crezi în aceea că meriți să fii fericit și să nu te obișnuiești cu o viață mediocră. Fericirea e în lucruri mărunte, e în ceea cu cine și cum îți petreci timpul, fericirea e mai profundă decât banii.

1. Dorința

Prima ta sarcină este să identifici ceea ce îți dorești cu adevărat să faci, ce talente ai și care sunt părțile tale forte. Odată ce vei înțelege care sunt interesele și pasiunile tale, nu-ți rămâne decât să le dezvolți. Trezește-ți dorința în tine și urmeaz-o!

2. Nu accepta o viață mediocră

Nu ignora ceea ce îți este aproape de suflet. Dacă vei continua să mergi pe un drum care îți omoară entuziasmul și îți suprimă interesele, nu vei obține niciodată succes și nu vei fi cu adevărat fericit. Atunci când te simți relativ confortabil într-o rutină, tu inconștient îți construiești bariere în fața propriului succes. Este acea viață pe care o așteaptă de la tine alții sau care din obișnuință și lene nu îndrăznești să o faci mai fericită. Pentru a obține ceea ce-ți dorești, trebuie să riști.

3. Tinde spre mai mult

Trebuie să devii omul care vrea să fie mai bun, să facă mai multe și să treacă de limitele posibilităților sale. Cu cât mai mult vei studia, cu atât mai productiv vei deveni. Mai multe eforturi – mai multe cunoștințe, experiențe și încredere în forțele proprii. Ca să fii cel ce îți dorești să fii, trebuie să faci mai mult decât se așteaptă oamenii de la tine și să fii mereu cu un pas înaintea lor.

4. Ieși din zona ta de confort

Stând  cu mâinile în jos și așteptând succesul, el nu va veni niciodată. Pentru a ajunge undeva sus trebuie să depui efort pentru asta, să dai din coate și să ieși din zona ta de confort. Trebuie să-ți depășești fricile și să acționezi. Acțiunea este energie în mișcare, iar fără mișcare tu nu vei deveni acel magnet pentru lucrurile pe care ți le dorești.

5. Ascultă-ți inima

Oamenii din jurul tău s-ar putea să nu vadă cu ochi buni încrederea ta în succes. Unii din invidie, alții din subapreciere, tu însă trebuie să-ți definitivezi scopul și să mergi în direcția în care ți-ai propus. Dacă nu simți susținere de alături, întrebă-ți inima, ea îți va spune cel mai sincer încotro să apuci și cu cine. Astfel te vei elibera de greutățile pe care ți le-au pus alții pe umăr și vei putea accelera spre visul tău.

6. Libertatea

Libertatea este o recompensă pentru munca grea pe care ai făcut-o. Atunci când muncești mult, tu agonisești experiență și distrugi barierele din fața ta. Astfel, tu obții șansa la libertate: să călătorești unde vrei, să trăiești unde vrei și să te ocupi cu ce vrei. Acesta este un egoism sănătos pe care l-ai meritat, sunt roadele muncii tale.

7. Inspiră-i și pe alții

Oferă, susține, jertfește, inspiră și ajută pe cei care au nevoie. Investește în cei care merită și ignoră-i pe cei ce se folosesc de tine. Astfel, vei crea un echilibru. Împarte succesul tău cu oamenii buni din jurul tău, cu cei care vor să învețe de la tine. Inspiră-i pentru a obține și ei la rândul lor ceea ce își doresc.

8. Fii binevoitor

Să fii bun la suflet nu înseamnă să fii slab. Oamenii de succes din toate timpurile se caracterizează prin 2 calități: să împartă și să aibă grijă. Fii binevoitor și deschis cu oamenii, astfel ți se vor deschide noi uși și noi oportunități.

Sursa