8 Oameni care au simțit pe propria piele, ce înseamnă să împrumute bani apropiaților!

Conform statisticilor, 7 din 10 persoane au împrumutat vreodată bani celor apropiați. Și numai fiecare al patrulea și-a primit banii înapoi. Cu toate acestea, atunci când persoanele, cărora nu li s-a întors datoria, au fost întrebate dacă ar mai împrumuta cuiva bani, jumătate dintre ei au răspuns afirmativ.

Astăzi am decis să împărtășim câteva istorioare ale utilizatorilor care au împrumutat bani celor dragi și apoi, din toate puterile au încercat să-și restituie datoria. Uneori, chiar și cu prețul prieteniei.

Aveam eu o cunoscută. Odată, a cerut să-i împrumut vreo 50 de euro pentru câteva zile, ca de obicei. I-am dat. Au trecut câteva zile, iar după asta încă câteva zile. Deodată vine și îmi dă banii. Îmi spune, că a avut probleme, a fost ocupată. Mi s-a părut ciudat. Și nu în zadar! Deja în aceeași seară a venit din nou să mă viziteze și să mă întrebe, dacă aș putea să-i împrumut deja 500 de euro pentru o săptămână. Evident, am refuzat.

***

Cu vreo 4 ani în urmă, o colegă de serviciu a rugat-o pe viitoarea mea soție să-i împrumute 300 de euro pentru o săptămână. Nu voiam să-i dau, dar soția m-a rugat, că fata nu are cu ce plăti chiria. A trecut o lună, două, trei. După jumătate de an, soția planifica să se concedieze, după care urma să ne stabilim cu traiul în alt oraș. I-am amintit, că trebuie să ceară datoria. Soția a încercat să vorbească cu colega ei, dar ea a dispărut de la serviciu, exact atunci „s-a îmbolnăvit”. Am soluționat problema foarte simplu: soția a vorbit cu șeful, iar el a reținut banii din premiul acelei fete. Ea ne-a pomenit de bine pe toți: și pe soție, și pe șef, și pe mine!

***

Un coleg a împrumutat de la mine 200 de lei și a promis că mi-i întoarce. A plecat acasă și tace. După un timp am văzut pe profilul lui că s-a însurat. Așa deci, de nuntă ai bani, dar să-ți întorci datoriile nu ai! Îl sun – abonatul nu este disponibil. O sun pe soția lui, iar ea îmi zice: „Lasă-l odată în pace, a împrumutat doar 200 de lei, ce ești atât de zgârcit.” Și pune receptorul.

***

M-a sunat o rudă de a mea și m-a rugat să-i împrumut 3000 de euro, îmi promitea că mi-i întoarce după 2-3 luni. I-am spus că îi dau, așa ca unei persoane apropiate, dar l-am rugat să-mi scrie o chitanță de mână. El nu s-a așteptat la o asemenea întorsătură. A început să mă ofenseze că nu am încredere în rude, că sunt zgârcit, că nu sunt înțelegător și nu îl ajut la nevoie. Ne-am certat. După asta, evident, nu i-am dat bani.

***

Un prieten a împrumutat 100 de euro de la mine și nu i-a mai întors. Ne-am întâlnit într-un magazin. El își cumpărase o sticlă de whiskey. Eu iau sticla, o pun în rucsacul meu și îi zic: „Mulțumesc! Diseară îl beau!” El a rămas mut. Iar eu am ieșit din magazin și am plecat acasă.

***

Odată, o cunoscută a cerut de la mine vreo 300 de lei, pentru că nu „avea ce mânca”. Eu i-am dat. După câteva zile era ziua mea de naștere. Am invitat-o și pe acea cunoscută. A venit fără cadou. Am mâncat, am băut și deodată ea scoate chitara din husă și zice: „Băieți, ieri mi-am cumpărat o chitară la mâna a doua aproape degeaba – doar 500 de lei.”

***

Am un coleg de școală. Ne cunoaștem de aproape 50 de ani. Acum câțiva ani a început activ să mă sune și să ceară să ne vedem. Fiecare discuție a noastră se încheia cu aceea că el cerea să-i împrumut niște bani. În cele din urmă, m-a săturat și i-am împrumutat vreo 50 de lei. Acum, de fiecare dată când mă vede trece de cealaltă parte a străzii și se preface, că nu mă vede. 50 de ani împotriva la 50 de lei.

***

Am împrumutat de la niște prieteni vreo 500 de lei până la salariu. Ne-am întâlnit peste vreo 10 zile, iar soția prietenului a început să țipe: „Deja au trecut 2 săptămâni, unde sunt banii mei?” Eu îi răspund: „Dar nu-i nimic că soțul meu v-a instalat toate ușile din casă gratis? Nimeni nu v-a cerut un bănuț. Și datoria o să ți-o întorc în câteva zile.” Iar ea îmi zice: „Dar de câte ori, soțul meu v-a dus cu mașina astă vară la casa voastră de la țară?” Iar eu uimită: „De câte ori? Niciodată!” Să fi văzut cum ea și-a privit soțul… A devenit clar, că el pleca cu altcineva la țară… În cele din urmă au divorțat! Și totul din cauza celor 500 de lei!