8 Modalități de a îmbunătăți circulația sângelui, despre care nici nu bănuiai!

Starea vaselor sanguine este vitală pentru organismul nostru. Dar aceasta este adesea uitată, dacă există probleme de sănătate mai pronunțate. Există o modalitate foarte bună de a-ți verifica vasele sanguine – atrage atenție la picioarele tale. O bună circulație a sângelui și vasele sănătoase din zona picioarelor pot servi ca indicatori ai stării generale a vaselor sanguine, acest lucru nu poate fi ignorat.

Importanța circulației sângelui la nivelul picioarelor

Picioarele tale sunt zona principală de circulație a sângelui, în vasele lor sunt concentrați nutrienți și oxigen. Circulația slabă a sângelui la nivelul picioarelor poate duce la consecințe grave de sănătate.

Simptomele unei circulații sanguine afectate

Înțepăturile, amorțirea sau picioarele reci sunt semne ale unor probleme de circulație a sângelui. Umflarea picioarelor sau a gleznelor, crampele musculare și varicele, care apar atunci când sângele nu este pompat la inimă, ci este colectat în venele picioarelor, pot indica, de asemenea, o circulație sanguină slabă.

Dacă observi oricare dintre aceste simptome, există mai multe modalități prin care ai putea îmbunătăți circulația sângelui în picioare.

Evită să stai prea mult într-un singur loc

Pentru persoanele cu un job sedentar, care petrec mult timp stând în același loc, este foarte important să mențină fluxul de sânge și să prevină formarea cheagurilor de sânge. De asemenea, un efect negativ asupra organismului îl are și statul îndelungat în picioare. Prin urmare, în timpul zilei, efectuează periodic mici antrenamente.

Mergi mai mult pe jos

Mersul pe jos susține circulația sanguină normală la nivelul picioarelor. Ce ar putea fi mai simplu – mergi în jurul casei sau urcă câteva scări! În timpul acestor proceduri, vei scăpa de excesul de energie, ceea ce va influența pozitiv circulația sângelui.

Fă duș cald

Apa caldă nu doar că este relaxantă. Aceasta dilată vasele de sânge și îmbunătățește circulația sanguină. Acest lucru este util în special pentru hipertensiunea arterială și alte forme de tensiune.

Masează pielea cu o perie uscată

Ia o perie uscată și masează pielea cu mișcări largi în direcția inimii. Curățarea uscată nu numai că înlătură celulele de piele moartă, dar și extinde capilarele epidermei, îmbunătățind astfel circulația sângelui.

Mănâncă alimente condimentate

Toată lumea știe că mâncarea picantă curăță vasele de sânge, dar nu toată lumea știe că aceasta ajută la îmbunătățirea circulației sângelui. Condimentele picante au diverse efecte. Turmericul previne formarea cheagurilor de sânge, iar ardeiul cayenne stimulează fluxul de sânge și poate ușura amorțelile.

Poartă șosete de compresie

Șosetele de compresie sunt foarte utile pentru ameliorarea umflăturii și calmarea venelor, mai ales dacă petreci mult timp pe picioare. De asemenea, o importanță crucială o au pantofii de calitate. Acest lucru are efect asupra sănătății generale.

Bea ceai verde

Antioxidanții ceaiului verde sunt foarte buni pentru sănătatea ta. Ceaiul verde dilată bine vasele sanguine. Cantitatea mică de cofeină din el poate da un impuls fără consecințe negative, care pot fi provocate de dozele mari de cofeina din cafea.

Mănâncă ciocolată

Potrivit datelor de la American Heart Association, o bucată mică de ciocolată pe zi îți îmbunătățește circulația sângelui. Dar nu trebuie să consumi ciocolată cu lapte. Pentru a-ți îmbunătăți sănătatea, alege ciocolata neagră cu un conținut de cacao de minim 70%.

Nu uita că aceste sfaturi nu vor înlocui tratamentul necesar! Consultă un medic înainte de a utiliza aceste sau alte sfaturi și recomandări, în ceea ce ține de sănătatea ta!