A 8-a minune a lumii – Pamukkale

”Castelul de bumbac” este amplasat pe 17 izvoare geotermale, unde temperatura apei oscilează între 30-100 °C.

534 (1)

 Travertin – unicul parc din Pamukkale, amplasat nu departe de orașul Antalia. Cuvântul ”pamukkale” se traduce – ”Castelul de bumbac”, deoarece, din depărtare putem observa un asemenea peisaj – bucăți mari, ce seamănă a fi din vată ori puf.

1-pamukkale-730x459

Cum au fost create aceste formațiuni ciudate? Ideea constă în faptul, că din punct de vedere geologic, regiunea se află pe 17 izvoare geotermale, temperatura cărora oscilează între 30-100 °C.

Această apă fierbinte se prelinge peste stâncile colinei, care în urma evaporării creează niște depuneri calcaroase pe margini, astfel formându-se mici bazine cu pereți de calcar – travertine.

Iar culoarea albă – rezultatul depunerii de săruri, scoase din adâncurile bogate în calciu. Pamukkale este recunoscut drept Patrimoniu Mondial UNESCO, împreună cu orașul Hierapolis încă din anul 1998.
1426064106_05

turkish-27

main

pamukkale turquia

Dar pe lângă frumusețea exterioară, această regiune este renumită și pentru faptul, că apele minerale au proprietăți curative.

Aici cu mare succes puteți să vă lecuiți de bolile cardiovasculare și ale sistemului locomotor, boli legate de regiunea ochilor, dereglările psihice, rahitism, bolile pielii și ale tractului intestinal, lumbago, psoriazisul și eczema, relaxează și elimină stresul.
15-pamukkale

551ad2db94c82

d619a09b

534 (1)

Există o legendă, că însăși Cleopatra iubea să vină aici pentru lecuire și tonifiere, din care motiv și era așa de frumoasă. Iar presupusul bazin în care se scălda și până acum îi poartă numele. Apa din bazinul Cleopatrei are o temperatură constantă de +35 grade Celsius.

Scufundându-vă în bazin simțiți, parcă ați pluti deasupra unui nor. Apa caldă și moale vă învăluie corpul într-un mod așa de plăcut și de catifelat, iar milioane de bule de aer mici, care ies din adâncimile pământului vă vor dărui momente de neuitat.

Bazinul Cleopatrei

original (28)

Nu ratați șansa să vizitați acest colț de rai, care mai este numit și a 8-a minune a lumii. Senzațiile primte într-adevăr sunt de neuitat.

Faceți share prietenilor!