8 lucruri pe care trebuie să le ții minte atunci când treburile nu merg foarte bine

Mereu există ceva, pentru ce trebuie să fii mulțumit. Indiferent de cât de bine sau cât de rău te simți, trebuie să te trezești în fiecare dimineață și să mulțumești pentru viață, pentru că undeva cineva luptă cu disperare pentru ea.

Adevărul este că fericirea nu constă în lipsa problemelor, ci în capacitatea de a le face față. Îmaginează-ți toate lucrurile formidabile care ar putea invada mintea ta, dacă ea n-ar fi atât de încărcată de această luptă.

Urmează niște sfaturi, care te vor inspira atunci, când vei avea nevoie mai mult.

1. Fugi de ceea ce îți provoacă durere, dar nu uita niciodată lecția oferită

Dacă lupți nu înseamnă că vei suferi înfrângere. Tot ce este bun vine cu timpul. Rămâi încrezut și plin de răbdare. Totul va reveni la locul său: nu în câteva clipe, dar până la urmă totul va fi bine. Trebuie să înțelegi că sunt două tipuri de durere: cea care te rănește și cea care te schimbă, te dezvoltă. Atunci când mergi pe drumul vieții, nu fugi de durere, dar las-o să te dezvolte.

2. Totul în viață este temporar

Permanent când plouă, tu știi că ploaia se va termina. De fiecare dată când cineva îți provoacă durere, rana se vindecă. După întuneric apare lumina – fiecare dimineață îți amintește acest lucru, deși uneori îți pare că noaptea nu se va mai sfârși. Acest lucru nu se va întâmpla. Nimic nu este etern.

Astfel, dacă totul e bine chiar acum – bucură-te de asta. Acest moment nu este veșnic. Dacă totul e rău acum, nu-ți face griji, pentru că nici acest moment nu e veșnic. Faptul că nu-ți este ușor în această clipă, nu înseamnă că nu poți să râzi. Dacă ești neliniștit de ceva, nu înseamnă că nu poți să zâmbești. Fiecare moment îți oferă un nou început și un nou sfârșit. Fiecare secundă primești o a doua șansă. Pur și simplu profită de ea.

3. Îngrijorarea și plângerile nu vor schimba nimic

Cei care se plâng cel mai mult, obțin cel mai puțin. Permanent va fi mai bine să încerci să faci ceva mai bun și să eșuezi, decât să speri să avansezi, fără să faci nimic. Nu e sfârșitul lumii, dacă ești învins; totul se sfârșește dacă unicul lucru pe care îl faci e să te plângi încontinuu. Dacă crezi în ceva –  continuă să încerci.

Și indiferent de situția finală, ține minte că fericirea adevărată vine doar atunci când încetezi să te plângi de problemele tale și începi să fii mulțumit de toate problemele pe care nu le ai.

4. Cicatricile tale sunt semne ale puterii

Niciodată nu te rușina de cicatricile pe care ți le-a lăsat viața. Cicatricea înseamnă că durerea a dispărut, iar rana s-a vindecat. Ele înseamnă că tu ai învins durerea, ai învățat lecția, ai devenit mai puternic și ai făcut un pas înainte. Cicatricea este tatuajul triumfului. Nu permite cicatricelor să te țină ostatic. Nu le permite să te facă să trăiești în frică. Începe să le tratezi ca pe niște indicii ale puterii.

Rumi odată a spus: „Prin răni lumina pătrunde în noi”. Nimic nu poate fi mai aproape de adevăr. Din suferință apar cele mai puternice suflete, cei mai influenți oameni ai lumii sunt marcați de cicatrice. Privește-ți cicatricile cu sloganul: „Da! Am făcut asta! Am supraviețuit și am cicatrice – pot demonstra! Acum am șansa să devin și mai puternic”.

5.Fiecare luptă mică e un pas înainte

În viață răbdarea nu este egală cu așteptarea; ea este abilitatea de a păstra dispoziția bună, lucrând asiduu în numele visului. De aceea, dacă ai de gând să încerci, mergi până la capăt. În caz contrar începutul este lipsit de sens. Acest lucru poate însemna pierderea stabilității și a confortului pentru un timp oarecare și, posibil, chiar și a minții. Probabil vei fi nevoit să nu mănânci ceea, cu ce ești deprins deja, sau să nu dormi atât timp, cât dormi de obicei, timp de mai multe săptămâni la rând. Acest lucru poate să însemne schimbarea zonei tale de confort. Acest lucru poate să însemne sacrificarea relației și a tot ce îți este cunoscut. Acest lucru poate să însemne singurătatea. Totodată singurătatea este un cadou, care face mai multe lucruri să devină posibile. Vei primi spațiul de care ai nevoie. Restul este un test de rezistență, la intensitatea, cu care îți dorești să atingi ceva.

Și dacă o să vrei ceva, o să faci acest ceva, în ciuda piedicilor și dezacordurilor. Și cu fiecare pas te vei simți mai bine, decât îți poți imagina. Vei înțelege că lupta nu e o piedică în calea ta, ea este însăși calea.

6. Reacția negativă a altor persoane nu este problema ta

Fii sigur când răul te înconjoară. Zâmbește atunci când ceilalți vor să te învingă. Acesta este un mod simplu să-ți menții propriul entuziasm. Atunci când ceilalți vor vorbi lucruri neplăcute despre tine, continuă să fii tu însuți. Niciodată nu permite părerilor străine să te schimbe. Nu poți pune totul la inimă, chiar dacă pare personal. Nu crede că oamenii fac ceva pentru tine. Ei fac ceva pentru sine.

Întâi de toate niciodată nu te schimba pentru a face impresie omului, care spune că nu ești destul de bun. Schimbă-te, dacă astfel vei deveni mai bun și o vei lua spre un viitor mai luminos. Oamenii vor vorbi indiferent de ce faci și cât de bine o faci. Ai grijă de tine și nu de părerea altora despre tine. Dacă crezi în ceva, nu te teme să lupți pentru asta. Puterea mare vine din depășirea imposibilului.

7. Ceea ce trebuie să se întâmple, se va întâmpla

Obții puterea atunci, când renunți la strigăte și plângeri și începi să zâmbești și să prețuiești viața. Există binecuvântări ascunse în orice luptă pe care o întâlnești, dar trebuie să fii pregătit să-ți deschizi inima și mintea pentru a le vedea. Nu poți să impui lucrurile să se întâmple. Poți doar să te strădui. Într-un moment anumit trebuie să lași situația și să permiți celor sortite să se întâmple.

Iubește-ți viața, ai încredere în propria intuiție, riscă, pierde și găsește fericirea, cunoaște prin experiență. E o călătorie lungă. Trebuie să încetezi să-ți faci griji, să-ți pui întrebări și să te îndoiești în orice moment. Râde, savurează orice moment al vieții. Poți să nu știi sigur unde te-ai pornit, dar într-un final vei ajunge acolo, unde trebuia să ajungi.

8. Pur și simplu continuă să te miști

Nu te teme să te înfurii. Nu te teme să te îndrăgostești din nou. Înțelege că puterea crește pe zi ce trece. Înțelege că curajul e frumos. Găsește în inima ta ceea ce îi face pe alții să zâmbească. Ține minte că nu ai nevoie de prea mulți oameni în viața ta, de aceea nu tinde să ai cât mai mulți ”prieteni”. Fii puternic când îți va fi greu. Recunoaște, când nu vei avea dreptate, și învață lecțiile din aceste situații. Permanent privește în urmă să vezi ce ai realizat și fii mândru de tine. Nu te schimba pentru nimeni, dacă nu vrei.