8 dovezi științifice care demonstrează că există viață după moarte

Există viață după moarte? Răspunsul exact la această întrebare, probabil, nu îl vom afla niciodată. Unii pot fi sceptici, dar oamenii de știință au dovezi care pot să te facă să gândești diferit.

1.După moarte, conștiința rămâne activă ceva timp

Profesorul Sam Parnia studiază de mult timp resuscitarea cardiopulmonară și moartea clinică. El a ajuns la concluzia că conștiința poate supraviețui morții creierului. Conștiința rămâne activă încă trei minute.

2.Separarea de corpul propriu

Există mai multe dovezi ale unor oameni care și-au dat seama că s-au separat de propriul lor corp. Astfel, cântăreața americană Pam Reynolds și-a împărtășit această experiență. Ea a suferit o intervenție chirgicală foarte complicată, intrând în moarte clinică. După ce și-a revenit, cântăreața a spus că a văzut întreaga procedură așa cum era de sus. Ea a descris totul atât de viu încât chiar și doctorii au fost șocați.

3.Întâlnirea cu cei morți

Moartea clinică este aceeași experiență ca și moartea. Oamenii care intră în moarte clinică se întâlnesc cu rudele moarte. Mai mult, unii oameni s-au întâlnit cu oameni care au murit recent, deși cercetătorii nici nu știau despre asta.

4.Schimbarea vieții după o moarte clinică

Pim van Lommel din Olanda, este un specialist în moartea clinică. El a studiat amintirile oamenilor care au supraviețuit unei moarți clinice și a ajuns la concluzia că acest lucru i-a influențat pozitiv. Oamenii au devenit mai pozitivi, sociabili și fericiți și nu se mai temeau de moarte. Toată lumea a remarcat că moartea clinică le-a schimbat viața spre bine.

5.Dovezile uimitoare ale medicilor

Neurochirurgul Alexander Eben, a căzut în anul 2008 într-o comă profundă timp de 7 zile. Creierul lui a fost oprit. Revenindu-și, Eben a spus lucruri uimitoare pe care nici el nu le credea.

6.După moarte orbii văd

Cercetătorii Sharon Cooper și Kenneth Ring au lucrat cu oameni care au fost orbi de la naștere. Aproximativ jumătate dintre orbii care au supraviețuit, au spus că au văzut atunci când erau în moarte clinică. În mare parte, ei au descris întâlniri cu rudele decedate sau un tunel cu lumină.

7.Moartea și fizica cuantică

Profesorul Robert Lanza consideră că toate oportunitățile și evenimentele din univers apar simultan. Și numai atunci când „observatorul” însuși decide să vadă, atunci toate posibilitățile sunt reduse la una și se întâmplă în realitate. Și asta înseamnă că tot (materia, timpul și spațiul) există în realitate din cauza modului în care le percepem.

8.Copiii mici își amintesc viețile lor anterioare

Cercetătorul Jan Stevenson a înregistrat mai mult de trei mii de povestiri ale copiilor sub vârsta de cinci ani care au vorbit despre viețile lor anterioare. Unii ar putea crede că aceasta este doar ficțiune sau fantezie a unui copil, dar multe mărturii au fost testate.

Sursa