7 trucuri de curățenie care îți vor face baia să strălucească!

Una dintre cele mai grele munci din casă este să cureți baia. Și asta în primul rând pentru că de cele mai multe ori este scârbos. Chiar și doar ceea ce găsești în scurgerea de la baie este de ajuns să te facă să eviți această sarcină. Însă curățatul băii nu poate fi evitat. De aceea vă prezentăm 7 sfaturi care să vă ajute să o curățați mai ușor.

1. Punem într-un pahar cu apă 3 plicuri de ceai negru, le lăsăm să infuzeze, apoi strecurăm lichidul obţinut şi îl turnăm într-un recipient cu pulverizator. Această soluţie ne va ajuta să ştergem foarte bine geamurile şi oglinzile din baia noastră. Nu trebuie decât să o pulverizăm pe suprafeţele murdare şi să ştergem apoi cu un ziar şi cu un şervet de bucătărie.

2. Urmele de săpun sau de murdărie de pe cadă sau cabina de duş pot fi curăţate cu ajutorul unei perii cu recipient în care vom amesteca oţet şi săpun lichid în cantităţi egale.

3. Bateriile de inox din baia noastră pot fi iarăşi strălucitoare dacă le vom şterge cu zeama unei lămâi sau dacă le acoperim pentru puţin timp cu un prosopel peste care turnăm oţet alb. După aplicarea acestui tratament se vor clăti foarte bine cu apă, iar la final bateriile vor fi ca noi.

4. Suportul periuţelor de dinţi se murdăreşte adeseori? Îl putem aşeza în maşina de spălat vase, iar acesta va deveni curat şi strălucitor.

5. Bazinul toaletei poate fi uneori mediul propice dezvoltării unor bacterii sau microbi. Turnând oţet alb în apa din bazin şi apoi pulverizând direct acelaşi oţet alb vom fi surprinşi cât de repede vasul toaletei va fi alb şi perfect curat.

6. Peria de WC capătă în timp un miros urât? Este cazul să schimbăm ceva în acest sens! Turnând în vasul periei soluţie de curăţare pentru orice suprafeţe, vom rezolva şi acest inconvenient.

7. Dacă aveţi maşină de spălat cu uscător, ştiţi bine că pot apărea reziduuri şi murdărie pe rufele pe care le spălaţi. Spaţiul îngust din faţa cuvei nu vă permite să scoateţi aceste reziduuri, iar pentru a rezolva această problemă puteţi improviza un tub din carton ca prelungire a celui original de la aspirator. Cartonul fiind flexibil va putea pătrunde cu mare uşurinţă în aceste locuri înguste.

Fără îndoială că practica ne pune imaginaţia la încercare şi putem descoperi o mulţime de trucuri care rezolvă unele probleme inerente ce apar în orice gospodărie.