7 sfaturi ca să fii mai productiv muncind de două ori mai puţin.

E bine să fii perseverent și să depui permanent efort maxim pentru a-ți atinge scopul. Dar uneori trebuie să munceşti mai deștept, și nu mai mult. Altfel zis, trebuie să știi cum să muncești eficient.

CamMi Pham, renumit specialist în marketing explică cum poți să obții rezultate mai bune muncind mai puțin.

E o mare deosebire între ”a fi ocupat” și ”a fi productiv”. Dacă muncești mult, nu înseamnă că lucrezi productiv. Dacă vrei să lucrezi 40 de ore în loc de 80 de ore pe săptămână vezi aceste recomandări:

1. Nu lucra în afara programului stabilit

Cu cât mai puțin timp lucrezi, cu atât crește productivitatea. Și invers – cu cât mai mult timp lucrezi, cu atât eficiența muncii scade. Un experiment a arătat că același număr de muncitori pot crește productivitatea, muncind mai puțin timp. Energia consumată de muncitori se epuizează mai încet dacă au la dispoziție mai puțin timp.

2. Satură-te de somn

Productivitatea scade simțitor dacă ești obosit. Marile personalități care au schimbat lumea atrăgeau atenția cât de important a fost pentru ei somnul. Dormind suficient (7-8 ore pe zi), vei observa că aceleași lucruri le poți reuși cu mult mai repede, economisind chiar câteva ore pe zi.

3. Nu spune prea des ”Da”

Există un principiu potrivit căruia depunând un efort de 20 la sută, obții un rezultat de 80 la sută. În loc să muncești mult, trebuie să-ți focalizezi atenția asupra efortului care dă 80 la sută din rezultat. Ajuge să-ți propui obiective cu rezultate minore!

Apare întrebarea: Când anume să spui ”da” și când ”nu”? În acest caz fă un test. Urmărește atent tot ce faci, iar apoi optimizează procesul.

4. Nu fi perfectionist

Dacă tinzi să obții rezultatul perfect al unei probleme nu ai decât de pierdut. Vei lucra mai mult decât se cuvine. Așa fac perfecționiștii. Ei nu văd tabloul complet fiind atrași de detalii. Ei sunt dispuși să aștepte momentul potrivit, iar în afaceri acesta vine foarte rar. Trebuie să acționezi acum. Acum e momentul ideal.

5. Automatizează activitățile de rutină

Unele studii arată că activitățile de rutină scad productivitatea muncii. Dacă zilnic ai de făcut la serviciu un anumit lucru pe care-l poate face computerul, nu ai de ce să-l faci tu. Timpul este de mare preț.

6. Ia decizii bazate pe fapte și date

Întreabă-te, cum ai putea să măsori și să optimizezi tot ceea ce faci!

7. Ia câte o pază în timpul lucrului și odihnește-te

În timpul acestor pauze, creierul se odihnește și-ți revine buna dispoziție. E bine să te odihnești în singurătate. Fiecare dintre noi are nevoie pentru reflecții. De multe ori găsim răspunsul fără să-l căutăm.

Nu poți să devii productiv imediat. E nevoie de timp și de efort. Dar nimic nu se va întâmpla dacă vei sta în așteptare. De aceea e nevoie să-ți optimizezi puterile pentru obținerea succesului.

sursa

error: Content is protected !!