7 NUME de MĂRCI RENUMITE pe care, cu siguranţă, le pronunţi greşit!

De numele unei mărci depinde foarte mult în lumea competitivă de publicitate şi marketing.

Nici nu îţi dădeai seama, probabil, că denumirile unor 7 mărci le pronunţi greşit.

Vă punem la dispoziţie cele mai populare firme, a căror denumire pot genera confuzii printre consumatori.

„Lamborghini” – este o denumire de marcă italiană, şi conform transcrierii din limba italiană , grupa de litere „ghi” se citeşte ca în română – „ghi”. Prin urmare, corect se spune „Lamborghini” (precum se scrie), şi nu altfel.

„Xiaomi” – este un brand chinezesc foarte cunoscut. Mulţi pronunţă incorect această denumire (Xiaomi sau Siaomi). Însă varianta corectă este : „Shaomi”, cu accent pe vocala finală „i”.

Numele companiei „Nike” provine de la zeiţa greacă a victoriei (greacă Νίκη, pronunțat [nǐ ː kɛ ː]). Dar pronunţia greşită atât de mult s-a răspândit pe glob, încât şi distribuitorii folosesc pronunţia „Naik”.

„Huawei” – se pronunţă corect „uauei”, deci consoana „h” de la început nu se citeşte. 

Denumirea „Louboutin”  – vine de la modelierul francez Christian Louboutin. De aceea şi pronunţarea corectă este cea din transcrierea din franceză : „Lubutean”, „n” nazal. Deci, şi pantofii cu tălpile roşii se numesc „lubutene”. 

„Samsung” – încă o denumire cu o pronunţie greşită răspândită. Se pronunţă corect: „Samsan” (n nazal), din coreeană:  [sʰamsʰʌŋ] , se traduce – „trei stele”.

„Sennheiser” – numele mărcii producătorului german de căşti şi alte echipamente de înregistrare, translaţie şi emitere sunete. Nici varianta „Senhaizer” nu e cea corectă, deşi este răspândită. Corect se pronunţă „Zănhaizer„. De acum înainte veţi şti!

Împarte şi prietenilor tăi, dacă ţi s-a părut util!

Sursa