7 lucruri UIMITOARE despre Bruce Lee ca să-l cunoşti cu ADEVĂRAT!

Toți îl cunosc pe legendarul actor Bruce Lee, dar exsită anumite aspecte ale vieții sale despre care puțini știu. Iată câteva dintre ele.

bruce1111

El nu a practicat vreun stil clasic de arte marțiale

Toți îl știu pe Bruce Lee ca pe un master al artelor marțiale, însă puțini își dau seama că nu a practicat vreun stil anume. El a luat câte ceva de la diferite stiluri. În 1957 Bruce Lee a devenit discipolul maestrului din Hong Kong, Yip Man, care l-a învățat stilul Wing Chun, astfel că se poate considera că anume acesta a fost stilul său principal.

A inventat propriul stil de arte marțiale

După ce a părăsit Hong Kong-ul, Bruce Lee a început să-și perfecteze propriul stil, în baza Wing Chun, pe care l-a întitulat Jeet Kune Do, care s-ar traduce arpoximativ ”Calea interceptării pumnului”. Era un sistem de luptă care punea accent pe pragmatism, flexibilitate, eficiență și viteză.

Copil fiind, Bruce Lee a jucat rolul principal în 20 de filme în Hong Kong

1

Bruce Lee a interpretat roluri în filme de la vârsta de trei ani, iar la 18 ani se filmase deja în câteva zeci de pelicule. Ultimul său rol de copil a fost în filmul ”Orfanul”, în 1960. Toate aceste filme să păstrează în arhiva din Hong Kong, dar nu sunt traduse.

Își populariza efectul său de aur – lovitura de grație

Unele scene din filme erau cnsiderate drept cascadorii, dar renumita sa lovitură de grație, precum cea din ”Kill Bill-2” era un procedeu pe care Bruce Lee îl făcea în realitate.

A fost poet si filosof

2

A studiat poezia și filosofia încă la școală și chiar a publicat lucrări. În timpul studiilor de la Universitatea statului Washington a învățat filosofia asiatică și orientală, inclusiv budismul și taoismul. Lee a scris și poezie, dar nu a fost pe placul americanilor.

Loviturile sale erau atât de iuți încât nu puteau fi captate de camera de filmat


Viteza loviturilor sale a devenit o legendă pentru că părea a nu se supune logicii, fizicii și legilor naturii. Bruce Lee spunea că poți ajunge la această viteză dacă te vei alimenta corect și îți vei menține starea fizică. Loviturile lui erau atât de rapizi încât nu puteau fi captate de camera de filmat. În multe filme era rugat să încetineze, ca luptele să pară reale.

A murit din cauza unui medicament pentru durei de cap din cauza alergiei la analgezic

Moartea lui Bruce Lee a fost un accident tragic.  Pastila de dureri de cap care conținea un relaxant muscular a provocat o reacție alergică și edem cerebral. Admiratorilor săi le-a fost greu să creadă că actorul lor favorit, care avea grijă de regimul alimentar și avea o pregătire fizică perfectă, ar fi putut muri de la o singură pastilă. Au apărut diferite teorii, dar verdictul medicilor a rămas același. În plus, ar fi putut scăpa cu viață, dacă ambulanța ar fi ajuns mai devreme.

 

error: Content is protected !!