7 lucruri ÎNGROZITOARE despre narcisiști, care pot să te AFECTEZE și pe tine

Persoanele narcisiste exagerează în privința importanței lor. Ei se află într-o continuă admirație de sine și o lipsă totală de respect față de cei din jur, lucru ce le afectează relațiile cu ceilalți. Aceste persoane sunt nefericite, deoarece nu dispun de atenția cuvenită pe care ei cred că o merită.

1.Nu le place să fie respinși

Dacă respingi un narcisist, el va fi forțat să se confrunte cu propria lui goliciune interioară și nimic nu îl sperie mai mult decât atât. El va lupta cu stupoare pentru a evita această situație, chiar dacă asta înseamnă că trebuie să te distrugă în acest proces.

2.Ei nu se împacă cu simțul umorului

Narcisiștii nu au dezvoltat niciun simț al umorului. Ei pot râde când o să cazi și îți vei rupe brațul. Ei pot râde de disconfortul tău (deoarece nu au aproape nicio empatie), mai ales dacă disconfortul a fost cauzat de aceștia. Sunt complet incapabili să râdă mereu de la sine.

3.Nu acceptă lipsa de respect

Lipsa de respect față de un narcisist este ca și cum ai arunca o piatră în sufletul lui, iar el simte că va muri. Pentru a evita acest lucru, un narcisist se folosește de fiecare mecanism de apărare pe care-l are în arsenalul său cum ar fi, furia, minciuna, negarea, afecțiunea falsă.

4.Nu le place să fie ignorați

Dacă ignorăm un narcisist, asta ar însemna un fel de moarte lentă pentru el. Unii dintre narcisiști sunt mai degrabă urâți, decât ignorați. Chiar și o atenție negativă este, totuși, o atenție care le oferă, cel puțin, recunoașterea faptului că ei există. Fără atenție, ei nu mai sunt siguri că există.

5.Te privesc de sus

Narcisiștii procedează în așa fel încât să se simtă importanți pentru a crea impresia că ceilalți sunt niște furnici pe lângă ei. Chiar dacă se cred superiori, ei pot ascunde acest fapt pentru a nu-şi pierde din popularitate.

6.Vârsta – un inamic pentru ei

Pe măsură ce un narcisist înaintează în vârstă, el devine și mai abuziv (foarte puțini se pot îmbunătăți). Asta pentru că îmbătrânirea înseamnă o pierdere a aspectului, a carierei, a sănătății, poate chiar a unui soț/soție și, în unele cazuri, chiar și a situației financiare. Toate aceste lucruri sunt dovada că un narcisist nu mai are valoare.

7.Moartea

Fiecare narcisist trăiește cu teroarea morții. Asta pentru că moartea este pierderea finală a aprovizionării narcisiste. Moartea înseamnă anihilarea completă a eului și nu este nimic altceva mai îngrozitor pentru un narcisist. Unii narcisiști devin, brusc, extrem de religioși la vârsta lor înaintată. Asta se datorează faptului că ei cred că fiind religioși, pot fi în măsură să-și îndepărteze orice responsabilitate după ce mor.

Sursa

error: Content is protected !!