7 locuri magice din China pe lăngă cele mai vestite rute turistice! Vezi unde se află China adevărată!

"A visitor stands at a viewing platform in the Zhangye Danxia Landform Geological Park in Zhangye, northwest Chinas Gansu province, 22 September 2012."

China se asociază cu Marele Zid, cu capitala Beijing și megapolisul Shanghai, dar în această țară enormă mai sunt și alte locuri incredibile. Haideți să le explorăm împreună!

Rezervația naturală Jiuzhaigou

Această rezervație ocupă 720 de kilometri pătrați în China Centrală, și denumirea se traduce ca ”valea celor 9 sate”, deși în realitate au rămas doar șapte. Aici sunt multe cascade și lacuri cu o apă extrem de cristalină. Cel mai vestit din ele este lacul celor cinci flori – apa aici iși schimbă culoarea de la verde închis până la galben în dependență de anotimp, și nu îngheață niciodată.

Terasele cu orez

Aceste terase aranjate pot fi văzute în toate colțurile Chinei, ele ocupă suprafața de 66 de kilometri pătrați. Este vorba de un sistem ingenios: treptele sunt construite în așa fel, încât să prevină spălarea și eroziunea stratului fertil de pământ. Unele terase au deja peste 1300 de ani!

Statuia lui Buddah de pe insula Lantau

Această statuie din bronz până în anul 2007 era considerată cea mai înaltă din lume, ea are înălțimea de 34 de metri și căntărește 250 de tone.

Munții colorați Zhangye

Acești munți sunt absolut unici, așa ceva nu mai există în lume. Ei s-au format aproximativ cu 24 de milioane de ani în urmă în rezultatul activității geologice, care, în paralel, a format și munții Himalaya. Restul l-a făcut văntul și apa.

Templul suspendat Xuankong

Acest templu are peste 1500 de ani, el este construit pe o stâncă la înălțimea de 75 de metri, fiind suspendat.

Lacul cu o mie de insule din provincia Zhejiang

Lacul din provincia Zhejiang s-a format în anul 1959 în urma construcției unei hidrocentrale. În rezultat aici s-au format 1078 de insule, suprafața totală a cărora este de 86 de km2, în timp ce lacul are o suprafață de 573 de km2.

Sitan

Acest orășel mic este considerat Venezia chineză – el e situat pe un rău, considerat strada centrală a orășelului, și toate activitățile aici au loc pe apă. Cele două maluri sunt unite cu 27 de poduri.

Sursa