7 filme extraordinare, pe care tu, femeie, să le „savurezi” de una singură. În aceste scenarii te vei regăsi neapărat

Nu există filme exclusiv pentru femei sau numai pentru bărbați, însă fiecare film își are publicul său. Lista pe care ți-o propunem astăzi este mai pe gustul femeilor, întrucât aceste producții cinematografice transmit stări, situații și gânduri pe care reprezentantele sexului frumos le percep așa cum numai ele sunt în stare, iar în experiențele eroinelor principale se regăsesc mai bine.

1. Eat Pray Love ( 2010)

Liz Gilbert (Julia Roberts) este o femeie modernă pornită într-un periplu prin lumea largă, de-a lungul căruia speră să se regăsească și să se împace cu sine. Aflată la răscruce de drumuri, după divorț, Gilbert își ia un an de pauză de la slujbă și ca niciodată, se decide să evadeze din viața sa obișnuită și confortabilă, riscând totul numai pentru a-și schimba viața.

2. Amelie (2001)

Faceți cunoștință: ea este Amelie. Amelie nu a fost o fetiță ca oricare alta. Mama – nevricoasă și permanent stresată; tatăl – medic, nu o atingea decât când îi făcea controlul medical lunar. Amelie a avut un singur prieten – un peștișor sinucigaș. Și-a văzut, așadar, peștișorul roșu preferat alunecând și dispărând într-un canal al Senei, și-a văzut apoi mama murind pe pavajul de la Notre-Dame și tatăl deprimat care își revărsa toată afecțiunea asupra unui pitic de grădină.

3. Gia (1998)

In 1977, Gia, o tanara superba din Philadelphia, se hotaraste sa plece la New York pentru a deveni manechin. Agitata si nesigura pe ea, Gia este nevoita sa-si ascunda vulnerabilitatea, devenind rapid preferata agentiei de modele condusa de Wilhelmina Cooper. Frumusetea ei covarsitoare precum si dorinta de a poza nud o transforma peste noapte intr-un star.

4. The Age of Adaline (2015)

Rămânând miraculos la vârsta de 29 de ani timp de aproape opt decenii, Adaline Bowman (Blake Lively) duce o existență retrasă, evitându-i din răsputeri pe cei care i-ar putea da în vileag secretul. Dar o întâlnire întâmplătoare cu atrăgătorul filantrop Ellis Jones (Michiel Huisman) reaprinde în ea pasiunea pentru viață și dragoste.

5. The Dressmaker (2015)

Acțiunea e plasată în anii ’50 și urmărește povestea lui Myrtle “Tilly” Dunnage, o femeie care revine în orășelul natal din Australia să-și îngrijească mama bolnavă. De când a plecat de acasă, acuzată pe nedrept de crimă, Tilly a devenit la Paris expertă în croitoria houte couture. Înarmată cu mașina ei de cusut și cu simț estetic, Tilly se va răzbuna pe cei care i-au greșit și îi va transforma pe localnici australieni cu ajutorul creațiilor ei vestimentare.

6. Sage femme (2017)

Claire duce o viaţă destul de monotonă, între turele încordate de la spital, unde lucrează ca moaşă. Ea ajunge să lege o prietenie deloc aşteptată cu Béatrice, fosta iubită libertină a tatălui său decedat. Deşi cu temperamente opuse, cele două femei vor ajunge să se bazeze una pe cealaltă, după ce Béatrice anunţă că are cancer în fază terminală.

7. Where the Heart Is (2000)

Novalee Nation, în vârstă de 17 ani și însărcinată, n-a avut niciodată parte de un cămin adevărat. Singura ei familie este iubitul ei, Willy Jack, aspirant la o carieră muzicală și un tip extrem de egoist cu care călătorește din Tennessee în California, într-un Plymouth ruginit. Un popas la un magazin Wal-Mart din Oklahoma îi va schimba viața lui Novalee pentru totdeauna. Atunci când iese din magazin, tânăra descoperă că Willy Jack și mașina au dispărut.

Informații despre filme și imagini: cinemagia.ro

error: Content is protected !!