7 cele mai importante motive pentru ca să dormi în pielea goală: de la plăcut până la util

Majoritatea oamenilor preferă să doarmă îmbrăcați, pentru că pe de o parte le este mai cald, pe de altă parte se simt mai sigure, deși, totuși sunt și persoane care sunt fani a unui somn în pielea goală-pușcă. Dincolo de toate stereotipurile, este important să știi că anume somnul în pielea goală este util atât pentru sănătate, cât și pentru viața sexuală.

Citiți mai jos care sunt beneficiile somnului într-o astfel de manieră.

1-somn-dezbracata-res-9502-fb

Te ajută să pierzi din greutate

Studiile au arătat că în timpul somnului, organismul uman scade mai întâi nivelul de cortizol, dar când se pregătește pentru ziua următoare – hormonul stresului se mărește din nou. Acest proces este important pentru ciclurile adecvate de somn. În cazul în care acest proces este întrerupt de o doză prea mare de căldură sau de pijamale incomode, corpul dumneavoastră va produce mai mult cortizol care va acționa ca un catalizator al apetitului.

Un somn mai eficace

Reprezentanții Academiei americane de Medicină sunt convinși că atunci când o persoană se „scufundă” într-un somn profund, temperatura corpului începe să scadă. Cu toate acestea, pijamaua poate perturba procesul menținând prea multă căldură.

O viață sexuală mai intensă

Atunci când partenerii sunt în pat absolut goi, probabilitatea că ei vor avea o mai mare dorință de a face sex – este în creștere. În opinia psihologilor, o viață sexuală activă – permite să fie construită o relație mai puternică, dar și mai fericită. Astfel, evident, somnul în pielea goală este benefic.

Aerisirea

Pijamaua pentru corp nu este recomandată întrucât aceasta blochează „respirația” acestuia limitând circulația. Cu o umiditate substanțială, ea poate deveni un teren propice pentru bacterii și ciuperci. În acest caz (somn în pielea goală), contactul pielii cu aerul îmbunătățește procesele metabolice care asigură „ventilarea” rinichilor și a ficatului, curățarea în mod natural a sângelui de toxine.

Economie

O pijama calitativă costă destul de scump, dar aceasta are și ea un anumit „termen de valabilitate”, că doar nu o să poți folosi aceeași pijama o perioadă îndelungată. Mai mult, spălarea și călcarea acesteia iarăși va include timp și efort. Dar, dacă te decizi să dormi în pielea goală, atunci e și mai plăcut și mai util, economisând bani și timp.

Somnul fără haine este benefic pentru farmecul femeii

Experții sunt de părere că anume somnul fără haine are un impact pozitiv asupra oganelor genitale a femeilor. Persoanele de gen feminin care suferă de anumite infecții, le este recomandat să doarmă fără lenjerie intimă, deorece împiedică în mod eficient creșterea diferitor ciuperci și a altor diverse microorganisme. Mai mult, dacă are parte de o viață în cuplu – atrage cu farmecul său în proporții mult mai mari comparativ cu atunci când este în pijama.

Mai multă oxitocină, mai puțin stres

De regulă, un somn în pielea goală, pe lângă toate beneficiile expuse mai sus, ai norocul să afli că acesta este capabil să mărească formarea oxitocinei (hormonul fericirii și atașamentului) și să reducă nivelul general al stresului. Mai mult, oxitocina încetinește cu succes procesele inflamatorii în organism și previne dezvoltarea cancerului. Datorită acestui hormon, oamenii se simt mai relaxați și pot scăpa de depresii.

Scapă inhibiții… dormi în pielea goală și fii fericit!!!

 

 

error: Content is protected !!