6 tipuri de pasageri pe care nu-i suportă taximetriștii. Care lucruri îți dau în vileag lipsa de educație?

Serviciile de taxi sunt foarte utile atunci când ai nevoie repede să ajungi undeva. Există însă unii pasageri care consideră că dacă au achitat niște bani pentru o călătorie își pot permite orice.

În baza opiniilor taximetriștilor, am realizat o serie de concluzii referitoare la cei mai neobrăzați pasageri.

1. Pasagerii beți

E lăudabil faptul că oamenii care au băut prea mult nu se urcă la volan, dar solicită un serviciu de taxi. Totuși, există și dintre cei care sunt atât de beți, încât nici cu taxiul nu sunt capabili să ajungă acasă. Unii adorm chiar în salonul automobilului, iar alții vomită acolo. De aceea, taximetriștii recomandă ca astfel de persoane să fie însoțite de cineva sau, în general, să consume alcool fără exagerări.

2. Pasagerii „cu aere”

Taximetriștii nu iubesc oamenii care încearcă să-i oprească cu un fluierat, ei interpretează acest gest ca fiind unul lipsit de respect. În acest caz, șoferii sunt dispuși chiar să nu oprească. La fel, nu iubesc nici situațiile în care pasagerul urcă în mașină fără a se saluta și spun doar adresa de destinație.

3. Pasagerii care ignoră legea

Foarte frecvent, pasagerii care se grăbesc undeva solicită taximetriștilor să încalce regimul de viteză sau să meargă la culoarea roșie a semaforului, oferind în schimb o plată suplimentară. Să știți că șoferii de taxi nu agreează deloc această practică, întrucât le pune în pericol activitatea, dar și viața. Ei le recomandă acestor oameni să-și organizeze mai bine timpul.

4. Pasagerii pasionali

Unele cupluri de îndrăgostiți nu-și pot stăpâni atracția și încep să se sărute pasional pe bancheta din spate, uitând că la doar câțiva centimetri de ei se află o persoană străină. Alții chiar ajung să treacă și de etapa sărutului. Taximetriștii îi îndeamnă să nu uite că mașina în care se află nu este condusă de un șofer personal și să fie mai reținuți în acest sens.

5. Pasagerii – GPS

Mulți pasageri încearcă să dicteze taximetristului încotro să cotească și cum să meargă. Cei din urmă îi sfătuiesc însă să înțeleagă că ei nu sunt o telecomandă de la distanță prin care să dea comenzi șoferului și că sunt în stare singuri să-și facă treaba. Imaginează-ți că la locul tău de muncă va sta cineva în spatele tău și-ți va spune ce și cum să faci.

6. Pasagerii mâncăcioși

Unii pasageri preferă să nu piardă timpul în taxi și să ia între timp o gustare, de la care în salonul mașinii pot rămâne resturi, miros sau chiar pete. Acest lucru nu este deloc etic, dar și neacceptabil, mai ales că orice pasager următor dorește să călătorească într-o mașină curată și îngrijită.

Așadar, ai grijă și tu să nu intri în categoria pasagerilor de mai sus. Respectă regulile de conduită și fii un pasager exemplar!

Sursa

error: Content is protected !!