6 sfaturi sigure ca să nu-ți mai înghețe picioarele!

De cele mai multe ori când afară e frig ne îngheață picioarele. De ce? Pentru că în zona tălpilor nu este grăsime și nici mușchi. Astfel, căldura corpului se elimină mai ales prin zona respectivă.

Află întîi de toate că cel mai des le îngheață picioarele celor care au circulație sangvină deficitară. E vorba de o boală vasculară periferică ce îngustează arterele din cauza unor depozite de grăsime şi colesterol pe pereţii arterelor, ceea ce limitează fluxul de sânge către extremităţi

Le îngheață picioarele și celor cu afecţiuni și distrugeri ale nervilor cum ar fi persoanele cu diabet zaharat, cele care fumează și consumă permanent alcool sau care duc lipsă de vitamine. Picioarele îngheață și din alte cauze, dar ce să faci ca să scapi de această problemă? Iată soluțiile!

Dezvoltă arterele!

Pentru asta trebuie să antrenezi organismul să se deprindă cu trecerea de la o temperatură la alta. Poți băga picioarele în apă rece și apoi fierbinte, repetând această procedură. Poți face același lucru schimbând temperatura apei la duș.

Fă sport!

Fă zilnic cât mai multe exerciții fizice! Sunt preferabile alergările, gimnastica, înotul, ciclismul etc.

Încearcă să te lași de vicii!

Renunță la fumat, la consumul de alcool și de cafea pentru că îți afectează arterele, care se îngustează și limitează fluxul sângelui către extremitățile organismului.

Mănâncă sănătos!

Ai grijă ca alimentele pe care le consumi să conțină fier și iod

Bea suficientă apă!

Se recomandă să consumi câte 30 ml la fiecare kg al corpului. Dacă vei consuma mai multă apă va crește  circulația sangvină, și respectiv te vei încălzi.

Alege-ți corect încălțămintea!

Ea nu trebuie să fie exact pe picior. Piciorul trebuie să aibă spațiu să respire, spațiu pe care să-l încălzească.

error: Content is protected !!