6 Sfaturi pentru casa ta: Curățenia nu va mai fi o rutină neplăcută!

Pentru mulți dintre noi, curățenia pare dacă nu o muncă foarte grea, atunci cel puțin o rutină neplăcută. Dar, aceasta poate fi mai puțin obositoare decât crezi. Pentru a facilita și a accelera sarcinile cu care ne-am obișnuit cu toții, este suficient să cunoști câteva trucuri simple!

6 Trucuri simple, cu ajutorul cărora casa ta va străluci de curățenie! 

1.Cum să înlături mirosul urât din canalizare 

Aici îți vin în ajutor cuburile congelate. Pune câteva felii de lămâie în forma de gheață, umple compartimentele cu oțet și lasă-le în congelator. Aruncă câteva cubulețe în scurgere și acestea vor lupta eficient cu mirosul urât.

2.Cum să înălbești rufele fără înălbitor

Pentru asta vei avea nevoie de 3 litri de apă, 250 ml de peroxid de hidrogen și 60 ml de suc de lămâie. Amestecă lichidele într-un vas mare și adaugă 0,5 l din soluția obținută în mașina de spălat la fiecare spălare a rufelor albe.

3.Cum să cureți cu ușurință para de duș

Pune para de duș într-o pungă de plastic umplută cu oțet și las-o timp de 30-60 de minute. După asta, va străluci ca nouă!

4.Cum să cureți cuptorul cu microunde din interior

Pentru a înlătura mirosul deplăcut din cuptorul cu microunde, amestecă într-o ceașcă oțet și apă, în proporție de 1:1. Încălzește amestecul până la apariția aburului. După asta, șterge cuptorul cu niște prosoape de hârtie.

5.Cum să înlături petele de pe tocător

Există un mod ușor de a rezolva această problemă. Pentru asta, presoară sare grosieră pe tocător și șterge-l cu o jumătate de lămâie. Petele și mirosul neplăcut vor dispărea fără urmă!

6.Cum să cureți reziduurile de pe robinete

Înmoaie un prosop de hârtie sau câteva cârpe mici în oțet, înfășoară-le în jurul robinetului și lasă timp de 30-60 de minute să acționeze. Șterge totul cu un burete.

Dacă vei începe să aplici aceste sfaturi simple în viața de zi cu zi, curățenia va înceta să mai fie o rutină neplăcută pentru tine!