6 Secrete simple, care îți vor oferi senzația de ordine și curățenie în casa ta!

Acest articol va fi util celor care fac curățenie cu sârguință, dar din anumite motive așa și nu pot obține efectul unei locuințe îngrijite și curate (sau aceasta nu se menține prea mult). Astăzi vom vorbi despre cum să obții senzația de ordine în casă. Nu despre cum să scapi de lucrurile inutile sau cum să le aranjezi la locurile lor, ci doar despre ordine, ca un parametru extern.

Secretul Nr. 1 – Suprafețele goale

Este un secret simplu, dar funcționează sută la sută: pentru o ordine vizuală este suficient să păstrezi toate suprafețele vizibile din casă goale sau aproape goale. Printre acestea se numără:

-Pervazurile;

-Mesele;

-Blaturile;

-Rafturile deschise.

Dacă toate aceste suprafețe vor fi goale, nu doar vei lumina vizual spațiul, ci și vei simplifica și ușura procesul de curățare săptămânală. Pe suprafețele deschise este mai bine să păstrezi obiecte de decor, dar cât mai puține.

Dacă păstrezi lucrurile pe suprafețele deschise, atunci încearcă să le aranjezi frumos: combină-le după culori sau grupează-le pe categorii.

Secretul Nr. 2 – Ușile

Atunci când planifici sistemul de depozitare, nu uita că dulapurile cu uși sunt mult mai convenabile decât cele deschise. Chiar dacă în spatele ușilor, în sertare și pe rafturi se află un haos complet, întregul interior va părea ordonat. Pentru mulți, asta e suficient.

Suprafețe goale + prezența mobilierului cu uși = combo dublu, ceea ce îți permite să faci ordine rapid și să întâlnești oaspeții neașteptați fără incomodități.

Ușile transparente din sticlă nu se iau în considerare, deoarece te obligă să menții ordinea în interiorul dulapurilor.

Secretul Nr. 3 – Sistemul de curățare bine stabilit

Toate cele patru cuvinte sunt importante în acest secret! Nu contează cum îți creezi sistemul de curățare – cu ajutorul unui aspirator robot, al unei menajere sau cu propriile mâini. Principalul lucru este să asiguri curățarea periodică a locuinței. Din păcate, de această obligațiune nu există scăpare.

Secretul Nr. 4 – Cutii, suporturi, coșulețe 

Ai citit cartea „Remodelista. Casă confortabilă”? Deci, nu o citi. Întreaga esență a cărții este să folosești cât mai multe cutii. Uneori chiar să pui cutii în alte cutii, și tot așa mai departe. Și aceste sfaturi chiar funcționează! Cutiile sunt necesare mai ales dacă locuința ta are multe zone deschise de depozitare. Astfel, nu doar vei evita senzația de aglomerație vizuală, dar vei simplifica curățarea suprafețelor.

-Aranjează lucrurile în categorii și subcategorii, dar fără a complica în exces sistemul.

-Acest principiu de depozitate va economisi mult spațiu și va simplifica procesul de găsire și returnare a lucrurilor la locul lor.

Secretul Nr. 5 – Suprafețe de culoare deschisă

În majoritatea cazurilor, suprafețele întunecate par mai murdare decât cele luminoase. Praful, firimiturile, amprentele, petele și picăturile de apă de pe ele sunt de două ori mai vizibile, ceea ce înseamnă că distrug senzația de ordine și curățenie în casă.

Secretul Nr. 6 – Magia lucrurilor pătrate și dreptunghiulare

De fapt, nu există niciun fel de magie aici – pur și simplu, lucrurile pătrate și dreptunghiulare (de la coșul de rufe și până la coșul de gunoi) folosesc spațiul mai inteligent și, datorită liniilor clare, creează un sentiment de ordine perfectă.