6 Moduri paradoxale de a-ți transforma viața într-una simplă și ușoară!

Să te prefaci că ești surd, să renunți la cele începute, să încetezi să planifici… Iată câteva sfaturi provocatoare și non-triviale de a-ți simplifica viața.

1.Ia un credit ipotecar

Mulți preferă să economisească ani la rând pentru a-și procura un apartament, doar pentru a nu lua o ipotecă. După părerea mea, în acest fel oamenii amână momentul bucuriei și, viața în general. Cât de paradoxal nu ar părea, o ipotecă îți oferă posibilitatea de a trăi aici și acum. Da, vei plăti excesiv pe dobândă, dar nu totul se măsoară prin câștig financiar. Viața e mai valoroasă decât banii! În plus, întotdeauna poți achita creditele ipotecare înainte de termen, astfel suma de supraplată va fi mai mică.

2.Începe să lași mâncare în farfurie

Trăim într-o „societate a farfuriilor curate”: încă din copilărie ni se spune că trebuie să mâncăm tot, nu avem voie să lăsăm mâncarea în farfurie, căci asta nu e bine pentru sănătate…. Mmm da, pentru sănătatea copiilor înfometați din Africa. De fapt, nu e nimic bun în a mânca tot, mai ales ceea ce nu-ți place. Acest principiu se extinde deseori și asupra altor decizii. Continuăm să facem ceea ce nu ne este interesant, cu aceeași persistență cu care mâncăm o salată fără gust.

Una dintre cele mai valoroase abilități este capacitatea de a refuza. Spune „Nu” mâncării care nu-ți place, colegilor care te irită, rudelor care te tachinează, activităților care nu-ți aduc bucurie.

3.Încetează să îți faci planuri

Acum e la modă să ai un jurnal, să întocmești liste, să planifici săptămâna și să formulezi un răspuns clar la întrebarea „Cum te vezi în 5 ani?”. Planurile ne limitează. Lumea, tehnologia și tendințele se schimbă prea repede pentru a păstra în fața ochilor unul și același punct final. Poți obține mult mai multe dacă te relaxezi și începi să mergi după flux, observând în același timp oportunități și șanse excelente. Aceasta este o interpretare practică a ceea ce se numește flexibilitate.

4.Uită de regula celor 10.000 de ore

La această formulă a ajuns scriitorul și jurnalistul canadian Malcolm Gladwell în cartea sa „Geniuses and Outsiders”. În opinia sa, pentru a deveni un profesionist în domeniul său și pentru a obține succesul, omul trebuie să dedice lucrului său 10.000 de ore.

Nu trebuie să fii profesionist în toate. Există ceea ce faci doar pentru plăcere și nu contează dacă nu o faci strălucitor. Îți sugerez să înveți să te bucuri de proces și să nu te strădui neapărat să faci totul excelent. Nu este nimic rușinos în a renunța la un hobby și de a căuta altul. A fi superficial nu este rău, e rău să trăiești bazându-te pe așteptările altora.

5.Să te prefaci că ești surd

O parabolă spune că niște broaște participau la o competiție, care dintre ele va urca mai repede pe munte. Animalele care urmăreau întrecerea, strigau: „Nu faceți asta, oricum nu veți reuși, veți cădea și veți avea de suferit”. Și într-adevăr, multe broaște cădeau și mureau. Doar una singură a ajuns la final. S-a dovedit că ea era surdă și nu auzea strigătele celor din jur.

În viață, este important din când în când să te prefaci că ești o „broască surdă”: să faci ceea ce crezi că este necesar și să nu atragi atenția la opinia celorlalți. Frica de condamnare te oprește din sarcinile importante și interesante. În cele din urmă, oamenilor nu le pasă dacă reușim sau nu.

6.Cumpără-ți o chiflă de 5 lei

Deseori, mă întorceam seara târziu cu metroul acasă și mă simțeam extenuată după ziua de muncă. Odată, am decis să-mi cumpăr o chiflă din stație și călătoria spre casă a încetat să mai fie atât de obositoare și plină de înfometare.

De fapt, fericirea nu necesită prea multe cheltuieli. În viață există loc pentru mici bucurii, precum o chiflă de 5 lei. Pentru unii poate fi o ceașcă de cafea luată dimineața, pentru alții, prânzul luat undeva înafara biroului, pe o bancă din parc.

Experimentează, alege, caută „chifla” ta. Aceste mici bucurii te fac să te simți viu!