6 mituri false despre Londra

Londra se mândrește cu cele mai populare atracții din lume. Cu toate acestea, circulă o mulțime de mituri legate de acest oraș spectaculos. Se pare că ceața, ploia și umezeala fac parte din meniul zilnic al londonezilor. Da, Londra este un oraș plin de surprinze, dar haideți să distrugem stereotipurile.

1.Ploile permanente

Plouă des, dar nu permanent. Meteorologii susțin că indicele lunar al precipitațiilor nu este mai înalt, decât în majoritatea altor capitale europene. Și încă o curiozitate, spațiile cu umiditate sporită sunt foarte productive!

2.Ceața

Ceața faimoasă care a cuprins Londra era, în realitate, smogul. El se forma din cauza încălzirii clădirilor din oraș prin arderea cărbunelui. În anul 1956 parlamentul englez a interzis utilizarea cărbunelui în raza orașului și de atunci situația s-a normalizat.

3.Regulile engleze

Circulă un stereotip precum englezii sunt foarte conservatiști și supuși etichetelor. Nu este adevărat! Ei nu sunt aroganți și închiși în sine, oricine ar avea nevoie de ajutor, va fi neapărat satisfăcut. Este un oraș turistic și orice trecător vă poate indica direcția corectă, mai mult, poate să vă însoțească până unde aveți nevoie.

Dacă credeți că în Londra toți respectă regulile de circulație – greșiți din nou. Bine, șoferii le respectă, însă pietonii – ba. Traversează haotic străzile, dar șoferii sunt obișnuiți și se străduie să fie atenți.

5.Viața scumpă

Londra nu este un oraș ieftin, e just, dar nici nu este numai pentru milioneri. Există o multitudine de posibilități pentru cei care nu au bani – de la rețeaua dezvoltată de fast-food până la hoteluri ieftine și locuri frumoase, care pot fi vizitate gratuit – muzeul Național, galeria Tate, muzeul de Istorie, muzeul Victoriei, muzeul de Știință și toate parcurile din oraș.

6.Fish and Chips

Alt stereotip este legat de dependența englezilor de ”fish and chips”. Nu este așa! În Londra sunt foarte multe restaurante cu cele mai diverse bucate din toată părțile lumii. Acum, de exemplu, cea mai populară bucătărie în Londra e cea indiană. De asemenea, cei mai buni bucătari din lume sunt tot în Londra.

Sursa