6 lucruri pe care nu trebuie să le spui NICIODATĂ nimănui

Unele lucruri au un caracter personal și nu trebuie să fie un subiect de discuție în public. Chiar dacă ești foarte vorbăreț, ar trebui să știi când să taci și, în special, ce trebuie să spui celorlalți. Iată 6 lucruri pe care nu ar trebui să le spui niciodată nimănui:

1.Nu spune nimănui planurile tale de viitor

Potrivit psihologilor, nu trebuie să-ți împărtășești planurile de viitor, cel puțin, până acestea nu se îndeplinesc. Dacă vei spune cuiva despre planurile tale, atunci creierul tău va procesa informația ca și cum acest plan este deja realizat. De asemenea, dacă cineva va afla detalii despre planurile tale, acea persoană ar putea să-ți găsească ușor punctele tale slabe, pentru a-ți crea impedimente.

2.Nu spune nimănui despre restricțiile pe care ți le-ai impus

Nu trebuie să povestești tuturor despre restricțiile pe care ți le-ai impus pentru anumite lucruri. Urmezi o dietă severă sau ții un post religios sau nu îți înșeli partenerul? Într-adevăr sunt niște lucruri demne de respect. Însă își vor pierde valoarea dacă vei povesti despre ele. Fiecare lucru personal are valoare, dacă este ținut doar în secret.

3.Nu bârfi

Nu face acest lucru, cu atât mai mult dacă acea persoană, care este bârfită nu este alături. Oamenii care fac acest lucru nu știu ce înseamnă respectul. Ține minte, cel care discută cu tine ceva negativ despre altcineva, el de fapt se adresează ție în mod analogic.

4.Nu vorbi despre problemele tale personale

Nu are importanță unde te afli, la muncă, cu prietenii la o bere, cu rudele. Problemele tale te vizează doar pe tine, iar rezolvarea lor depinde doar de tine. Poate consideri că dacă îți vei povesti problemele, vei putea găsi o soluție pentru ele. Nu este așa, nimănui nu îi place ca problemele tale să devină un motiv de milă într-un colectiv.

5.Nu povesti nimănui despre calitățile tale

Chiar dacă ești un geniu, acesta nu este un motiv de discuție. În primul rând, ai putea jigni pe cineva, făcându-l să se autoînjosească. În al doilea rând, dacă nu îți folosești calitățile tale cu rațiune, atunci ele nu valorează nimic.

6.Nu spune nimănui despre binefacerile pe care le faci

Este un lucru bun să-i ajuți pe cei care au nevoie. Însă nu este un motiv să te lauzi cu bunătatea făcută cuiva. Dacă ai făcut un lucru bun și în urma acestuia apare sentimentul de superioritate, fală și importanță, atunci lucrul pe care l-ai făcut nu are nicio importanță.

Sursa

error: Content is protected !!