6 greșeli frecvente în manichiură, care dăunează sănătății și frumuseții unghiilor tale!

Din păcate, deseori o manichiură frumoasă și o manichiură realizată corect sunt două lucruri complet diferite. Chiar și profesioniștii care lucrează în saloane greșesc, iar femeile plătesc bani pentru aceste servicii.

Iată o listă cu cele mai frecvente greșeli în materie de manichiură, care nu îți permit să te bucuri de unghiuțe frumoase și îngrijite. Te sfătuim să le eviți și să monitorizezi cu atenție procesul de lucru al manichiuristei tale!

1.Cuticula tăiată

Profesioniștii recomandă să nu tai cuticula, deoarece aceasta este o protecție naturală a unghiei împotriva diferitor infecții. Pentru ca aceasta să aibă un aspect mai îngrijit, cuticula poate fi înmuiată și împinsă cu ajutorul unui îndepărtător. Nu uita să tratezi cuticula cu ulei.

2.Utilizarea incorectă a pilei pentru unghii

Femeile obișnuiesc să își roadă grăbit unghiile „înainte – înapoi”. Experții spun că acest lucru duce la formarea unor micro-fisuri, ceea ce înseamnă că unghia slăbește și devine mai fragilă.

Unghia trebuie scurtată într-o singură direcție. Da, acest proces îți va lua mai mult timp, dar pe viitor unghiile nu vor avea nevoie de un tratament special.

3.Agitarea ojei înainte de utilizare

Pentru multe femei, această procedură a devenit firească înainte de manichiură. Însă aceasta este o greșeală, căci după agitare în sticluță apar bule de aer, care nu vor dispărea după aplicarea ojei și se vor usca, lăsând urme neplăcute. În loc să agiți oja, încearcă doar să rulezi sticluța în palme.

4.Stratul prea gros de ojă

În loc de un strat gros de lac, trebuie să aplici două dar mai subțiri pentru a evita apariția bulelor. Da, și în acest mod, oja se va usca mult mai repede.

5.Uscarea unghiilor în apă rece

Metoda este populară, dar ineficientă. De fapt, oja nu se usucă în apă, ci doar se întărește.

Este mai bine să aștepți ca manichiura să se usuce în mod firesc, fără utilizarea apei. Într-adevăr, după manichiură este bine să te speli pe mâini cu apă rece, deaorece apa caldă deteriorează stratul de ojă.

6.Îndepărtarea gelului cu pila de unghii

Dacă manichiurista îndepărtează gelul de pe unghii în acest fel, atunci ar trebui să te gândești la posibilitatea de a schimba meșterul. Pila dură distruge placa unghiilor, aceasta devine mai subțire și slabă. Acum există o mulțime de instrumente speciale și inofensive pentru îndepărtarea stratului de gel.