6 EXERCIŢII SIMPLE care te vor ajuta să scapi RAPID de durerile de spate

Viaţa noastră de zi cu zi se consumă adesea în jurul statului prelungit pe scaun (în pat, la birou, în maşină), iar modul acesta sedentar de viaţă  ne afectează sănătea şi reduce speranţa de viaţă.

Evoluţia tehnologică din ultimul timp face ca o mare parte din activităţile noatre să fie făcute în poziţia şezândă.

În acest articol vă recomandăm un complex de exerciţii simple, dar efective,  pentru întărirea muşchilor spatelui şi pentru coloană.

1. Steaua de mare

Ai obosit după o zi grea de muncă şi vrei să te odihneşti? Ei bine, poţi face asta ajutându-ţi totodată şi spatele. Trebuie doar să te culci pe spate, să întinzi mâinile şi picioarele în părţi şi şă stai câteva clipe nemişcat în această poziţie.

După aceasta  te răsuceşti lent, întorci braţele şi umerii într-o parte, coapsele şi picioarele în cealaltă parte. După aceea revii în poziţia iniţială şi faci exact aşa, doar că în partea opusă. Încearcă să te relaxezi cât mai mult posibil.

2.Piatra culcată

Încă un exerciţiu pentru cei leneşi. Ai nevoie de un scaun pentru a-l realiza.

Culcă-te pe podea şi ridică picioarele pe scaun. Această poziţie ajută la restabilirea circulaţiei sanguine în tot organismul, iar spatele se poate relaxa după o zi de muncă.

3.Şarpele elastic

Tinereţea omului e susţinută de elasticitatea coloanei vertebrale. Această poziţie a fost inspirată de mişcările şarpelui, care se remarcă prin elasticitatea sa. În timpuri străvechi înţelepţii urmăreau atent ce se întâmplă în natură, după aceasta preluau anumite poziţii de la animale şi le repetau. Şarpele elastic este o poziţie care poate fi realizată de fiecare.

Culcă-te pe burtă şi sprijină-te cu degetele de la picioare în podea. Susţine-te de braţe şi ridică trunchiul cât mai sus. Este important să simţi cum se contractă muşchii, dar nu exagera.

4.Embrionul

Culcă-te pe spate, îndoaie picioarele şi ridică-le  spre abdomen. Îmbrăţişează-ţi picioarele. Stai aşa 30 -60 de secunde.

5.Poziţia de unghi

Scopul principal al acestui exerciţiu este relaxarea tuturor muşchilor. Pentru a realiza exerciţiul ai nevoie de o minge pilates, dar dacă nu o ai, poţi să te sprijini de spătarul canapelei sau al unui scaun.

6.Picioare împletite

Este puţin mai complicat de realizat decât cele anteriaore, dar merită efortul.

Culcă-te pe spate, îndoaie un picior şi treci celălalt picior pe sub genunchi. Apucă piciorul  dedesubt şi trage-l spre tine. Stai în această poziţie 30 de secunde. Repetă-l de 8 ori.