6 ani fără Whitney Houston: cum a ajuns cântăreața la acel final tragic și de ce fiica ei a avut același destin

Cu 6 ani în urmă, pe 11 februarie, s-a stins din viață una dintre cele mai renumite cântărețe americane, deținătoarea unui număr extrem de mare de premii ( peste 400) – Whitney Houston. Decesul, ei la numai 49 de ani, în niște circumstanțe dubioase a cutremurat o lume întreagă.

Fanii așa și nu au înțeles de ce o cântăreață de succes, bogată, solicitată și renumită, în ultimii 3 ani de viață a făcut totul ca să se apropie de acest final tragic. Iar peste 3 ani, unica sa fiică s-a stins în același mod…

Whitney a început să cânte încă din copilărie, întrucât a crescut într-o familie unde mereu se cânta, mama și mătușa ei au fost cântărețe. Debutul său pe scenă a fost ca back vocalistă. La numai 18 ani aceasta a încheiat un contract, care i-a adus succesul. Astfel după primul său album, în anul 1985, Whitney Houston a devenit extrem de populară.

În anul 2002 popularitatea cântăreței a început să scadă, la acel moment Whitney Houston avea deja 5 albume scoase și un rol principal jucat în film. O bună perioadă aceasta nu prea a fost văzută, în schimb a trecut printr-un scandal legat de mariajul său cu Bobby Brown. Soții au fost acuzați de consumul și păstrarea drogurilor.

Apoi cântăreața, care era cunoscută ca o fată de treabă, provenită dintr-o familie religioasă a început să întârzie la inerviuri, filmări, să uite versurile cântecelor și să-și anuleze concertele. Se zvonea că Whitney avea o dependență severă de droguri, iar vinovatul ar fi soțul ei. Mariajul său tensionant a stat la baza crizei sale în carieră și a problemelor sale legate de droguri și alcool.

Nu este un secret nici faptul că Whitney a fost bătută de soțul său. Acesta a fost arestat pentru mai multe aplicări de violență și pentru alte infracțiuni penale. Abia după 15 ani, cântăreața a decis să-i ceară divorțul.

Whitney Houston a încercat de mai multe ori să scape de viciile sale, însă în mare parte fără rezultat. Nereușitele în viața personală și profesională au făcut-o să sufere de o depresie serioasă. Cântăreața și-a cheltuit toată averea și împrumuta frecvent bani de la prieteni. Pe 11 februarie 2012, Whitney a fost găsită fără suflare într-o cameră de hotel. Corpul neînsuflețit era în cada de baie, iar expertiza medico-legală a arătat că aceasta a murit din cauza atactului de cord, provocat de un amestec fatal de alcool, medicamente și droguri, mai exact cocaină, marihuana și calmante.

La 3 ani de la tragedie, fiica sa Bobby Christine s-a stins din viață după un scenariu asemănător. Ea fost găsită fără cunoștință în cada de baie și nu a mai putut fi salvată din cauza edemului cerebral. Deși versiunea principală a decesului a fost suicidul, asupra acestui caz, la fel ca și a celui precedent, încă mai planează și în prezent unele semne de întrebare…

Sursa