5 Trucuri ușoare care te ajută să cureți camera de baie, atunci când ești pe fugă!

Baia este una dintre camerele cele mai dificile de curățat din întreaga casă. Ne petrecem zilnic în ea diminețile și serile și, prin urmare, aceasta devine murdară destul de repede. Conform studiilor, baia este mediul de reproducție perfect pentru bacterii, întrucât acolo este întotdeauna cald și umed. Iar curățarea ei nu este cea mai plăcută și ușoară procedură, pe care o amânăm de multe ori.

Am pregătit 5 trucuri simple, care te vor ajuta să cureți camera de baie cu un efort minim!

1.Spală toaleta

Vei avea nevoie de o cutie de cola. Pur și simplu toarnă apa carbogazoasă în toaletă, lasă timp de 30-60 de minute, apoi curăță totul cu o perie.

Poți spăla toaleta în același mod, folosind apă de gură sau oțet. Această metodă de dezinfectare va distruge toți microbii.

2.Toarnă ulei esențial în aparatul de curățat cu aburi

Generatorul cu aburi distruge foarte bine bacteriile și te poate ajuta la curățarea podelelor și a pereților din baie. Dacă adaugi câteva picături de ulei esențial în apă, atunci baia ta va căpăta o aromă proaspătă și naturală. Este foarte important ca după curățare să nu uiți să schimbi apa din aparat.

3.Curăță urmele de apă dură cu lămâie 

Soluția este foarte simplă: trebuie să tai o lămâie în jumătate și să ștergi urmele lăsate de apă. Dacă petele sunt deosebit de complexe, poți aplica suplimentar și puțină sare.

4.Șterge oglinzile

Nu îți face griji dacă nu ai un spray special pentru spălarea oglinzilor, deoarece acestea pot fi spălate și cu bicarbonat de sodiu. În caz că nu ai nici bicarbonat de sodiu, oglinzile pot fi spălate, folosind 3 pliculețe de ceai negru. Opărește-le și toarnă băutura într-o sticlă cu dozator, folosind-o ca pe un spray obișnuit pentru spălarea oglinzilor.

5.Menține chiuveta curată

Există o modalitate ușoară de a păstra chiuveta curată. Aplică bicarbonat de sodiu sau oțet pe suprafața chiuvetei și clătește cu apă, iar zonele metalice șterge-le cu o jumătate de lămâie.