5 Trucuri simple ca să nu uiți să bei suficientă apă pe parcursul zilei!

Cum să stabilești că bei suficientă apă? După culoarea urinei: aceasta ar trebui să fie de culoare galben deschisă, aproape transparentă. Scuze, că am început imediat cu fiziologia, dar ne place abordarea științifică și concretă. Așadar, știința susține că apa ia parte la toate procesele care au loc în organism. Deci, să bei mai mult decât e nevoie este puțin probabil.

Cum să bei suficient și să nu uiți de apă în timpul zilei – citește în articolul de mai jos!

1.Apa rece este mai ușor de băut

Să bei multă apă este util, dar de multe ori oamenii se plâng că le este greu să bea doi litri de apă pe zi. Un truc simplu te va ajuta să faci față acestei probleme: bea apa rece. Păstrează sticla cu apă la frigider sau adaugă gheață: cu cât apa este mai rece, cu atât este mai ușor să o bei. Încearcă această metodă și te vei convinge cât este de eficientă!

2.Fă marcaje pe sticlă

Ia o sticlă de plastic cu un volum de 2 litri, marchează direct pe ea cu o cariocă: ora 10, 12, 14 și așa mai departe. Acest lucru te va ajuta să menții aportul de apă sub controlul strict. De asemenea, poți împărți acești doi litri în sticle de 0,5 litri și pe fiecare să marchezi ora, până la care ar trebui să fie băută. Avantajul acestei metode este că o sticlă mică o poți lua ușor cu tine.

3.Folosește paiul

S-a observat că atunci când beau cu ajutorul paiului, oamenii consumă mai multă băutură decât fără el. Apropo, acesta este unul dintre motivele pentru care cola dăunătoare și limonadele bogate în zahăr sunt servite întotdeauna cu paiul: astfel, bei mai mult. Încearcă să bei apa cu ajutorul unui pai și observă, dacă o să te ajute această metodă să bei cantitatea necesară pe zi.

4.Bea apă înainte de a lua masa

Atunci când simți că ți-e foame, ești gata să mănânci orice și să bei orice, ca să te saturi mai rapid. Poți folosi asta în avantajul tău: obișnuiește-te să bei un pahar mare de apă înainte de a mânca. Metoda aceasta este veche ca lumea, tocmai pentru că este simplă și eficientă.

5.Mănâncă alimente condimentate

Bineînțeles, nu trebuie să exagerezi, dar să știi: alimentele picante provoacă setea, dar nu deshidratează organismul, cum o face sarea, de exemplu. Puțin sos picant la prânz și după asta, câteva ore vei simți constant nevoia să bei apă. Posibil metoda este un pic extremă, dar te poate învăța, în sfârșit, să bei apă în mod regulat.