5 reguli pentru a crea atmosfera perfectă în casă, atunci când afară e frig și trist!

Odată cu răcirea vremii, petrecem din ce în ce mai mult timp acasă, ceea ce înseamnă că atmosfera din casă este responsabilă de starea nostră de spirit și de dispoziția de la începutul și sfârșitul zilei de lucru, precum și în weekend. Iată 5 reguli simple a confortului de acasă, care sunt foarte ușor de urmat!

Lumina și culoarea

Mergi prin toată casa și ține cont de caracteristicile acesteia: etajul, gradul de iluminare, spațiul personal în raport cu vecinii, locurile preferate și detaliile enervante. Evidențiază locurile care îți plac mai mult și alege iluminarea care îți este confortabilă – pentru mulți acestea pot fi ghirlande mici, lămpi de podea.

Acordă atenție detaliilor care îți par deosebit de enervante: poate că este timpul să vopsești pereții sau să pui un covor frumos pe podea (sau poate să îl scoți). Dacă este puțină lumină în casă, poți renunța la perdele sau să optezi pentru un model transparent pe timp de iarnă.

Alege lumina electrică „galbenă” și nu cea „albă”. Direcționează sursele de lumină spre acele zone care sunt importante pentru tine: spre birou, fotoliu, baie și bucătărie.

O curățare ușoară

O curățare ușoară și regulată este una dintre cele mai bune metode de a menține casa confortabilă, fără a amâna totul până în momentul unei curățenii generale. Pentru început ține la îndemână lucrurile de care ai nevoie și eliberează zonele unde te afli cel mai des: baia, bucătăria, antreul.

Strânge hainele sezoniere și lucrurile care țin de hobby-urile de care nu te mai ocupi. Nu-ți fie teamă să împachetezi cărțile pe care nu le mai citești în cutii și să transferi lucrurile inutile la depozitare.

Haine de casă

Casa devine mult mai confortabilă, atunci când porți hainele potrivite și acestea se deosebesc de cele pe care le porți atunci când ieși undeva. În primul rând, acordă atenție acelor haine care sunt foarte plăcute la atingere. Pe lângă țesăturile naturale, există multe materiale sintetice moi și confortabile. Este important ca acestea să fie călduroase și să nu irite pielea. Nu contează că alții poartă haine de mătase, combinații sau șosete de lână, alege hainele ținând cont de temperatură și stilul tău de viață.

Flori și animale

Prezența animalelor de companie îți creează buna dispoziție în momentele dificile. Somnul alături de câine sau pisică și îngrijirea unui animal de companie este unul dintre motivele pentru care îți vei dori să te întorci acasă. Dacă îți dorești ceva mai simplu, atunci ar trebui să îți creezi o grădină cu plante tropicale, care supraviețuiesc cu ușurință în absența razelor solare directe. Principala regulă pentru crearea unei grădini de casă este să începi cu una sau două plante, pentru a obține experiență și a înțelege regimul de iluminare și udare pentru fiecare.

Spațiu pentru relaxare

Foarte des se întâmplă că nu avem timp să ne odihnim și să ne recuperăm acasă, deoarece nu dispunem de un loc care să fie potrivit pentru asta. De exemplu, îți place să citești, dar nu ai un loc convenabil unde să te poți retrage cu o carte.

De multe ori, din lipsa condițiilor adecvate, ne privăm de lucrurile care ne aduc plăcere și satisfacție. Atrage atenția la ce îți lipsește în timpul săptămânii și la micile lucruri din casa ta. Mirosul, mobilierul incomod, colțurile ascuțite, aparate defectate. Mărunțișurile îți pot fura din bucuria fiecărei zile. Amenajarea unui colțișor nou, unde ai putea face ceea ce iubești, îți va aduce obiceiul de a te relaxa în mod regulat acasă.