5 obiceiuri simple care ajută la restabilirea celulelor nervoase

Deși până acum savanții considerau că celulele nervoase nu pot fi restabilite, noi studii au arătat că este posibil, în cazul în care vom avea obiceiuri sănătoase.

Regenerarea creierului presupune un mod activ de viață și stimularea capacităților naturale ale acestuia.

  • Tot ce faci și la ce te gândești îți reorganizează creierul;
  • Creierul cântărește 1-1,5 kg, dar consumă 20% din energia întregului organism;
  • Tot ce facem, citim, studiem sau comunicăm generează schimbări uimitoare în structura creierului. Ceea ce înseamnă că orice acțiune sau gând de-al nostru aduce beneficii în acest sens;
  • Dacă viața noastră de zi cu zi este plină de stres și griji, anumite zone din creier sunt afectate;
  • Creierul este asemenea unui sculpturi formate din emoțiile, gândurile, acțiunile și obiceiurile noastre.

Așadar, în continuare vom veni cu câteva principii de viața ce îți vor menține mintea sănătoasă.

1. Exercițiile fizice

De fiecare dată când realizăm un efort fizic, fie o plimbare sau o oră de antrenamente la sală, creierul nostru se îmbogățește cu oxigen. Acest lucru stimulează producția de endorfină, hormonul care ne aduce o dispoziție bună și, respectiv, ne întărește structura nervoasă.

Cu alte cuvinte, orice activitate care ne ajută să scăpăm de stres ajută la regenerarea celulelor nervoase. Nu vă rămâne decât să vă alegeți activitatea pe plac: dansurile, mersul pe jos sau cu bicicleta ș.a.

2. O minte ageră – un creier puternic

Creierul trebuie pus mereu în mișcare pentru a fi în forță. Activitățile care îl determină să lucreze cu beneficii pentru el sunt: cititul zilnic, studierea unei limbi străine, cântatul la instrumente muzicale; căutarea adevărului, socializarea, călătoriile, noile impresii ș.a.

3. Alimentația

Unul dintre cei mai mari dușmani ai sănătății creierului este și mâncarea bogată în grăsimi saturate. Consumul de produse semifabricate și nenaturale încetinesc procesul de regenerare a creierului.

De aceea, este foarte important ca regimul nostru alimentar să fie bazat pe o dietă puțin calorică, dar echilibrată și diversificată. Trebuie să nu uiți că creierul nostru are nevoie de energie, de aceea ceva dulce de dimineață va fi indicat: un fruct, o bucată de ciocolată sau o lingură de miere. La fel, sunt recomandate și produsele bogate în omega-3 pentru o activitate cerebrală bună.

4. Și sexul ajută

Deși e uimitor, sexul este și el un bun arhitect al creierului nostru. Cum se explică legătura? Sexul elimină stresul și ne încarcă cu energie. Plus la toate, în timpul acestuia se produc hormoni precum serotonina, dopamina sau oxitocina care au un rol pozitiv în crearea unor noi celule nervoase.

5. Meditația

Meditațiile au un rol miraculos pentru creierul nostru. Ele ne dezvoltă capacitățile cognitive precum atenția, memoria și concentrarea. Ne ajută să înțelegem mai bine realitatea și să direcționăm corect grijile și stresul.  Meditațiile relaxează sistemul nervos, fapt prin care acesta își crează condiții pentru reînnoire.

Așadar, folosindu-te de aceste principii ai putea să ajuți creierul să fie mai sănătos, la fel cum și întreg organsimul.

Sursa