5 metode neobișnuite care îți vor face viața mai ieftină

Locuitorii multor țări, care s-au confruntat deja cu vremuri dificile în economie, au învățat cum să supraviețuiască cu pierderi minime de buget. Cei mai economi s-au dovedit a fi germanii, austriecii și olandezii.

Nu fă cult din alimente

Patru din zece austrieci și olandezi cumpără întotdeauna cele mai ieftine produse alimentare.

Coreenii se mândresc de faptul că fac economii la alimente.

Magazinele specializate în produse expirate la prețuri reduse devin din ce în ce mai populare în Marea Britanie.

Egiptenii fac economii la hrană în felul lor: micul lor dejun constă din terci de fasole cu chiftele preparate din năut condimentat (compoziție: fasole, legume, condimente).

Optează pentru lucruri vechi și uzate

Germanii refuză să achiziționeze aparate de uz casnic și continuă să utilizeze lucruri de mâna a doua și să meargă cu o mașină veche și ponosită.

Anul trecut, vârsta medie a automobilelor din Germania a atins un record de 8,7 ani – cu alte cuvinte, germanii au început să economisească odată cu primele semne ale crizei din anul 2009 – pe vremea aceea, vârsta medie a mașinilor germane nu a depășit 7,7 ani.

O situație similară poate fi urmărită și în SUA: vârsta medie a unui automobil atinge 11 ani. De asemenea, populația americană tot mai des apelează la site-uri unde oamenii propun sau oferă absolut gratuit mabilier și aparate de uz casnic, îmbrăcăminte și încălțaminte, și tot felul de fleacuri și chestii neînsemnate.

Logica feminină

Coreenii își procură cămăși colorate pentru a le spăla mai rar și a economisi astfel detergentul.

În timp ce fac duș, femeile din Australia atârnă hainele spălate pe umerașul de lângă cabina de duș, întrucât aburii provoacă același efect ca și fierul de călcat, și astfel acestea economisesc energia electrică.

Femeile americane rareori își tund părul și mai că niciodată nu vizitează saloanele de frumusețe.

Femeile din Franța procură îmbrăcăminte second-hand, iar cele din Spania – încălțăminte de mâna a doua.

Redu consumul de energie electrică

În Polonia, apa se toarnă în ceainic în cantitatea suficientă pentru o un număr determinat de căni de ceai.

Poporul britanic dezactivează soneria de la ușă atunci când nimeni nu este acasă.

Australienii deconectează toate aparatele electrice, îndeosebi pe cele care consumă energia chiar și în stand by.

Finlandezii spală geamurile mai des, întrucât consideră că acestea fiind murdare sau prăfuite împiedică penetrarea razelor solare și astfel omul e nevoit să aprindă mai devreme lumina și, ca urmare, să irosească mai multă energie electrică.

În Estonia, oamenii preferă să aprindă radiatorul electric doar pe timpul nopții când energia este mai ieftină. Pe parcusrsul zilei, aceștia încălzesc cărămizi în cuptor timp de 15-20 de minute, apoi deschid cuptorul și aprind ventilatorul pentru a răspândi căldura mai repede și prin toată casa.

Decizie comună

Pentru a supraviețui vremurilor grele, unele familii irlandeze refuză prin orice modalitate la tot fel de cumpărături și consum de bani timp de o săptămână.

În Belgia, cuplurile distribuie uniform întrebuințarea banilor.