5 LEGI selectate din cartea “Legile Învingătorului” de Bodo Sheffer

Bodo Sheffer

Un om de afaceri german, consultant de afaceri, orator, om de afaceri de succes, autorul a 20 de cărți populare și traininguri practice.

LEGILE ÎNVINGĂTORULUI

Einstein a susținut că, în fiecare copil se află un geniu. Fiecare dintre noi are posibilitatea și
dreptul de a fi un câștigător. Sper că „Legile învingătorului” vă va inspira realizările. În acest sens,  vă urez să vi se realizeze visele în viață. Colorând viața de zi cu zi cu evenimente luminoase deveniţi acei oameni ce puteţi deveni. Cu stimă, Bodo Scheffer.

Legea nr. 1

Decide

Oamenilor nu le este ușor de a decide cu privire la ceva – mai ales dacă trebuie să meargă la un anumit risc. Ne
oprește frica de necunoscut. Într-adevăr, se poate întâmpla ca o mulțime de lucruri  să se schimbe:
modul obișnuit de viață, locul de reședință, cercul de prieteni și cunoștințele. Dar cea mai mare schimbare
se întâmplă singur. Asta este ceea ce sperie majoritatea oamenilor. Stai la fel sau schimbă. Nu uitați: orice creștere, orice schimbare  începe cu luarea unei decizii.

Orice decizie este legată de pierderi

Cuvântul “decizie” este  în ton cu „pierdere“,luând o anumită hotărâre  dai deoparte toate celelalte,  renunți la ele. Tu conștient te privezi de toate celelalte posibilități.

Tu ce alegi? Trecut sau o șansă pentru o viață mai bună? Răspunsul numai tu îl cunoşti.

Amintiți-vă că: orice schimbare începe cu decizia. Din ceva trebuie cu siguranță să dai. Și acest lucru necesită curaj.

Legea nr. 2

În permanenţă învăţaţi şi creşteţi 

Avem de ales între două modele de viață. Scoica reprezintă o persoană care pierde o oportunitate de a extinde orizonturile. Pentru aceasta el desfăşoară toată viața  aceeași activitate. Napoleon Hill a spus odată: „Unii oameni mor mai devreme pentru că mănâncă prea mult, alţii – pentru că beau prea mult, în timp ce alţii – pentru că ei de fapt,  nu mai au nimic altceva de făcut. ” Cei care doresc să ducă o viață de vultur, aleg un drum dificil. Singurul mod de a merge pe acest drum – este să fim bucuroşi că învățăm și să creştem. Cu cât aflăm mai multe, cu atât mai mari vom crește, devenim mai liberi. Toate dificultățile vieții și problemele ar trebui să fie văzute ca o lecție.

Identifică tendințele pe termen lung

S-ar părea,  ce diferență este între: vom mânca astăzi un măr sau un baton de ciocolată? citesc o carte bună sau privesc o telenovelă la TV … Dar, după zece ani,  simți în mod clar diferența. Ciocolata, telenovele și o risipă de bani duc la obezitate, superficialitate și sărăcie. Fructe, cărți bune și economii duc la sănătate, cunoaștere, și bunăstare. Nimeni nu se așteaptă că va face în mod constant decizii înțelepte. Dar viața este suma tuturor deciziilor luate de noi.

Legea nr. 3

Abordare conștientă în fiecare zi

Uneori se pare că numai evenimentele tragice sunt capabile să ne smulgă din rutina vieții și de a face oamenii să se gândească la lucrurile cu adevărat importante. Suntem prea des ocupaţi pentru a observa frumusețea vieții și ca să fim recunoscători oamenilor din jurul nostru.

Lovituri ale sorții

Mulți dintre noi au experimentat tragedia de a  simţi loviturile sorții. Uneori, în viața de zi cu zi  se întâmplă lucruri pe care noi nu le înțelegem. Unele dintre ele ni se par mai presus de puterea noastră. În viațăse au loc și dezastre, și boala, și moarte. Cum reactionăm la acest lucru? Căutam o explicație, strigăm la Dumnezeu, dăm vina pe toată lumea și totul, sau se încearcă să se găsească în fiecare dintre aceste situații ceva pozitiv?

Știi secretul care este deținut de oamenii mulțumiți și fericiți? Astăzi – aceasta este şansa ta, de a experimenta recunoștință față de cei pe care îi iubești și care te iubesc în momentele minunate pe care le oferă viața. Puteți fi recunoscător pentru faptul că snteţi sănătos, că puteți merge pe jos, că  vedeţi ,  auziţi ,  vorbiţi … Lista poate continua.

Legea nr. 4

Focusare pe activități

Rezultatele sunt determinate de muncă? Mulți oameni îşi imaginează în mod eronat, că plătesc pentru muncă. Aceştia sunt de fapt consumatori de muncă, sau cu alte cuvinte, pe piață. Noi plătim pentru valorile pe care le oferim pe piață.

Defecțiunile apar cu aceeași regularitate cu care există o schimbare a anotimpurilor

Să începem cu eșecurile pentru care nu ne asumăm nici o responsabilitate. Aici, un rezultat negativ este o parte a sistemului în sine.

Legea numerelor mari

Pentru a reuși, trebuie să știți și să folosiţi așa-numita „legea numerelor mari.“ Dacă luați un zar și-l aruncați o dată, numărul tras va fi accidental. Chiar dacă l-ai arunca de zece ori, ar fi încă un accident. Dar, dacă arunci zarurile o sută cincizeci de ori, atunci se va aplica teoria probabilității.  Din moment ce nu doriți ca rezultatele să depindă de noroc, atunci există doar o singură garanție a succesului. De fiecare dată când executaţi în mod frecvent o anumită muncă, începe să se manifeste legea numerelor mari. În acest caz, puteți planifica și  calcula performanța.

Greşeli vor fi întotdeauna

Gândiți-vă la greșeli ca la o componentă importantă a dezvoltării noastre.  Se aplică o veche zicală: „Nu face greșeli doar unul care nu face nimic.“ În cursul oricărei activități se  produc în mod inevitabil erori. Prin urmare, acestea pot fi considerate un semn de diligență. Din această perspectivă, chiar și beneficiile pot fi obţinute din erori.

Legea nr. 5

Devino persoană

Pentru a ne asigura că circumstanțele noastre s-au schimbat în bine, trebuie   mai întâi să  ne schimbăm. Știm, oamenii  așteaptă până când situația devine mai favorabilă pentru succes. De fapt, nici o schimbare de circumstanțe nu îi va ajuta, pentru că acești oameni sunt prea „mici“ pentru a se potrivi acestor circumstanțe. În primul rând, ei trebuie să se schimbe ca persoană. Aici, la fel ca la școală. Începem cu  clasa întâi, apoi du-te în a doua, a treia. Acesta este un sistem foarte înțelept. Cu cât devenim noi înșine, cu atât mai multe oportunități avem.

Personalitate poate fi numai în procesul de muncă

Amintiți-vă careva personalităţi care au devenit celebri și mari. Einstein a devenit celebru datorită teoriilor sale fizice. Beck-Kenbauer – datorită succesului în fotbal, Gandhi – ca urmare a eliberării non-violente a Indiei de sub dominația colonială, Maica Tereza – datorită ajutorului oferit celor săraci. După cum puteți vedea, toţi au devenit celebri datorită activității lor. Cel mai eficient mod de autoperfecţionare este de a munci.

Dacă ţi-a plăcut, împarte prietenilor!

Sursa

error: Content is protected !!