5 istorii miraculoase – ei au învins în luptă disperată cu oceanul! Află cum să te salvezi într-un container pentru pește!

Anual în apele Oceanului Planetar dispar peste 200 de mii de oameni. Șansele la supraviețuire, dacă ai rămas singur în fața oceanului, sunt extreme de mici. Însă au fost, totuși, cazuri, când oamenii au putut păcăli soarta.

Deja v-am povestit despre Jose Albarenga, care a supraviețuit 440 de zile în Oceanul Pacific, însă istoria lui mai necesită careva investigații. Din această cauză vă vom povesti și despre alte cazuri documentate și confirmate.

1.Lucio Rendon, Salvador Ordones și Jesus Vidanha din Mexic au petrecut în ocean 9,5 luni – au plecat pe 28 octombrie 2005 din San Blas, Mexic, și au fost găsiți pe 9 august 2006 în apropierea insulelor Marshall. Se alimentau cu pește și broaște țestoase și au avut noroc de mai multe  containere pentru apă, care erau în barcă – le-au umplut cu apă de ploaie.

2.Richard Van Fam din SUA a petrecut în ocean trei luni – din luna mai  2002 până la 17 septembrie 2002. A plecat din Long-Beach, California, a fost găsit la 480 de kilometri de Costa-Rica.

El a prins o broască țestoasă mare, pe care a consumat-o, iar resturile le-a folosit pentru a prinde pește. Mai mult ca atât, Van Fam a putut construi la bordul bărcii sale o instalație pentru distilarea apei.

3.Toakai Teytoi din Polinezia a petrecut trei luni în ocean, pornindu-se la pescuit cu un prieten al său. Pe 28 mai 2012 ei au ieșit în mare de la insulele Gilbert și au dispărut. Barca lor a fost găsită la atollul Namdrik (insulele Marshall) doar în septembrie.

A supraviețuit doar Toakai, iar prima lui dorință după salvare a fost o țigară. În total Toakai a petrecut în ocean 106 zile.

4.Britanicul Steven Callahan nu putea trăi fără aventuri și la începutul anului 1982 el a hotărât să ajungă cu o barca  de șase metri de pe insulele Canare până în insulele Bagame. Însă peste câteva zile după startul călătoriei barca lui a suferit o ciocnire nocturnă cu o balenă și Callahan abia a reușit să treacă într-o barcă mai mică.

În ea el a fost nevoit să mai petreacă încă 76 de zile, până a fost găsit  în apropierea insulei Guadelupa.

5.Pe 23 august 2008 o barcă thailandeză a suferit un naufragiu în partea de vest a oceanului Pacific. Douăzeci de marinari au dispărut fără urmă, însă doi au putut, totuși, să se salveze într-un frigider pentru păstrarea peștelui, care printr-o minune nu s-a răsturnat în timpul naufragiului, apoi a rămas să plutească pe apă timp de aproape cinci luni.

Cei doi pescari au fost găsiți întâmplător de un elicopter frontier pe 17 ianuarie 2009, când patrula hotarul maritim între Australia și Papua Noua Guinee. Ei se alimentau cu peștele rămas pe fundul frigiderului și colectau și apa în el, având mult noroc de ploile dese din acea perioadă a anului. Ulterior cei doi pescari salvați au avut nevoie de tratament medical serios.

Sursa

error: Content is protected !!