5 întrebări ciudate pe care să ți le dai, dacă vrei să afli care este sensul vieții tale

Pentru ce trăiesc? Am eu vreun scop în viață? Mulți dintre noi nu cunosc răspunsul la aceste întrebări. Chiar și după ce termină școala. Chiar și când au un loc de muncă. Cum să înțelegem ce să facem cu viața noastră? Răspunsurile le primim de la Mark Manson.

„Între 18 și 25 de ani mi-am schimbat planurile ce țin de carieră mai des decât lenjeria de corp. Având propria afacere, până la 28 de ani, nu puteam să-mi dau seama ce vreau cu adevărat de la viață”, scrie Mark Manson pe blogul său.

De fapt, această problemă este ascunsă după însuși conceptul de sens al vieții. Toată viața noastră, noi suntem ocupați fie cu ceva important, fie cu ceva neimportant. Ceea ce e important oferă vieții sens și senzația de fericire, iar ce e neimportant doar ne irosește timpul.

Așadar, să găsești sensul vieții este echivalent cu găsirea unor ocupații importante.

Însă cum să ne dăm seama care sunt aceste ocupații importante? Eu am făcut o mică cercetare și am formulat câteva întrebări, care pot părea ciudate, dar prin intermediul cărora vei putea reuși să găsești sensul vieții.

1.Ce condiment vei alege pentru un sandviș cu rahat? (nu se are în vedere desertul turcesc)

Nicio activitate nu-ți poate aduce doar plăcere. Pentru orice ocupație există și momente care îți provoacă dezgust, care îți aduc greutăți sau te face să jertfești ceva. Altfel spus, pentru ce aspecte neplăcute ești gata atunci când alegi să faci ceva? De exemplu, dacă vrei să fii un pictor bun, trebuie să fii gata că sute sau chiar mii de oameni nu vor îndrăgi lucrările tale sau dacă vrei să fii un antreprenor de succes trebuie să fii pregătit și pentru eșecuri. Asta deoarece, mai devreme sau mai târziu fiecare va fi nevoit să guste din sandvișul lui cu rahat. Ce mai adaugi tu la el, rămâne să decizi.

2.Ce din ceea ce se întâmplă cu tine azi te-ar fi făcut să plângi pe când aveai 8 ani?

În copilărie îmi plăcea să scriu povești. După o perioadă însă, din motive pe care nu le mai țin minte am încetat. Dacă eu, cel de 8 ani, m-aș întreba pe mine, cel de 20 de ani: „De ce nu mai scrii?” eu aș fi răspuns: „Pentru că nu-mi reușește” sau „Pentru că nimeni nu va citi ce scriu eu” atunci cel mai probabil că băiatul de 8 ani ar fi izbucnit în plâns.

3.Ce te poate face să uiți să mănânci și să mergi la toaletă?

Cu siguranță, ai avut activități care te-au făcut să uiți pentru o perioadă de toți și de toate. Asemenea activități sunt cu adevărat importante, ele se fac cu entuziasm și dedicație. S-ar putea ca anume în astfel de ocupații să găsești sensul vieții (se exclud jocurile la calculator).

4.Cum crezi că poți salva lumea?

Lumea are atâtea probleme încât ar ajunge pentru fiecare câte una. Ceea ce îți rămâne este să alegi pe care dintre ele vrei s-o rezolvi. Chiar dacă e evident că de unul singur nu vei putea soluționa o problemă globală, dar poți și tu să contribui cu ceva. Iar senzația că schimbi ceva spre bine îți va aduce acea împlinire sufletească și fericire desăvârșită.

5.Dacă ai ști că vei muri peste un an, ce ai face și pe cine ai vrea să cunoști?

Gândul la moarte ne înspăimântă. Dar pe de altă parte, acest lucru poate aduce și multe avantaje, cum ar fi faptul că ne face să stabilim ce este într-adevăr important în viață și ce doar ne distrage. Dacă nu înțelegi încotro să mergi, nu-ți poți alege scopurile, e din cauza că nu știi ce este important pentru tine. Nu-ți cunoști propriile valori.

Să găsești sensul vieții, de fapt se rezumă la găsirea unui lucru care este mai important decât tine însuși și decât totul din jur. Iar pentru a-l găsi, este suficient să te ridici de pe canapea și să acționezi.

Sursa

error: Content is protected !!