5 fraze folosite de sociopați și narcisiști pentru a te manipula. Evită să devii victima lor

Poți identifica o persoană cu trăsături narcisice sau sociopate? S-ar putea să fi întâlnit chiar și câțiva dintre ei în viață fără a realiza acest lucru. Este important să facem următoarea distincție: toți sociopații sunt narcisiști, dar nu toți narcisiștii sunt sociopați. Multe aspecte ale personalității lor se suprapun, dar totuși sunt diferiți.

Un sociopat încearcă să controleze fiecare detaliu al vieții tale, în timp ce un narcisist este concentrat doar asupra personalității lui. Sunt, de asemenea, manipulativi în încercarea de a obține ceea ce doresc și formează relații toxice!

Acestea sunt cele 5 cele mai frecvente fraze pe care narcisiștii și sociopații le folosesc pentru a te face să ai o părerea proastă despre tine:

1.Eu urăsc dramele

Ei subliniază disprețul vizavi de drame, dar dacă e să analizăm viața lor, atunci ea este plină de momente dramatice. Ei, de obiecei, laudă și idealizează alți oameni, îi fac să se simtă mai presus. De fapt, sunt mincinoși patologici, adulteri în serie și foarte buni actori în rolul de victime. Cu toate acestea, este foarte dificil de discernut la început. La cea mai mică mențiune a frustrării sau a îngrijorării, ei vă manipulează să vă învinovățesc, de parcă ați provocat drame inutile.

2.Tu ești…

Nebun, gelos, impulsiv, incert și așa mai departe. Când tensiunile îi năvăleasc, atunci ei devin aroganți și necruțători. La început, se plâng ție, de faptul că colegii și prietenii lor sunt nebuni, geloși sau enervanți, mai apoi, te vei alătura și tu listei.

3.Ești prea sensibil

După toată lingușirea și complimentele, vine brusc o altă reacție neașteptată. Te ignoră zile în șir fără niciun motiv, mai mult, totul face parte din planul lor de a vedea cum reacționezi la toate acestea. Când reușesc, în cele din urmă, să te provoace- te acuză că ești prea sensibil. Pe masură ce relația progresează, ei vor începe să te critice și să te insulte într-un mod subtil.

4. Ai înțeles greșit

Acesta este fraza favorită. Narcisiștii și sociopații își aleg cuvintele cu atenție pentru a provoca reacția dorită. Dacă reacționezi, vor termina să o folosească împotriva ta și, de cele mai multe ori, vor nega totul. Această metodă este numită una de ușurare, manipulând pe cineva până la punctul în care ei pun la îndoială propria lor sănătate psihică.

5.Nu poți trăi fără mine

Scopul principal al narcisiștilor și sociopaților este de a vă aduce într-o stare în care credeți că nu puteți trăi fără ei. Și fac totul pentru a nu construi o relație sănătoasă, ci pentru a obține controlul asupra ta. Dar nu trebuie să lași pe nimeni să-ți facă asta. O relație cu așa oameni este toxică, creează dependența, nesiguranța, deprimarea și suferința.