5 cele mai îngrozitoare invenții, care înjoseau sau chiar omorau femeile în diferite vremuri. De unele vei rămâne șocat!

De-a lungul veacurilor femeia a trăit vremuri diferite, dar cu siguranță mai înjositoare decât acum. Inovațiile de astăzi se deosebesc foarte mult de cele din trecut în primul rând pentru faptul că ne ușurează viața și nu o complică așa cum se întâmpla anterior.

Îți prezentăm mai jos 5 invenții care au distrus viața multor femei din diverse timpuri.

Centura de castitatePrimele date referitor la apariția centurii de castitate au apărut în anul 1405, deși scopul acesteia așa și nu a fost stabilit. Unele versiuni se referă la faptul că centura era pusă femeilor măritate pentru a le fi fidele soților săi, alte versiuni spun că aceste erau destinate protecției de viol. Așa sau invers, această centură a avut mai multe efecte nefaste, decât benefice. Contactul permanent dintre metal și piele, genera diverse traume, care din lipsa igienei corespunzătoare sau a dezinfectării regulate ducea la sepsis, adesea fiind fatal pentru posesoare.

Șaua pentru dame

În prezent, orice femeie pasionată de hipism poate practica această activitate cu plăcere și maxim confort. Au fost însă timpuri în care femeile au fost puse să folosească o șa creată special pentru ele. Când spunem create pentru ele, ne referim nu la satisfacerea necesităților femeii, ci mai degrabă la necesitățile societății de atunci, în care se considera că nu e potrivit pentru o femeie să călărească într-o astfel de poziție „masculină”. Așadar, această șa prevedea ca femeia să stea cu ambele picioare pe o singură parte a calului. Pe lângă faptul că era incomodă, această poziție mai era și foarte riscantă, întrucât dacă cădea de pe cal, călăreței îi erau asigurate traume serioase sau chiar moartea. Plus la toate, această șa nu permitea ca femeia singură să încalece, pentru aceasta trebuia să fie neapărat un bărbat alături. Din aceste considerente călăritul pe cal al femeii era limitat la o plimbare cu pași domoli în compania unui bărbat. Se spune că șaua pentru dame era o metodă de supunere și dependență față de bărbat.

BandajeleChinezii considerau că femeile trebuie să aibă un picior cât palma și o siluetă subțire, precum un ram purtat de vânt. De aceea, încă de mici, fetițelor li se fracturau picioarele. „Picioarele -lotus” este un ritual străvechi, care transforma femeile în invalide. La aproximativ 4-5 ani fetițelor li se bandajau picioarele, fiindu-le strânse degetele. Ulterior acest bandaj nu se mai scotea. Picioarele, desigur, continuau să crească, însă se deformau, acest proces provocându-le dureri insuportabile. Aproximativ pe la vârsta de 10 ani, fata căpăta un picior de vreo 10 cm și trebuia din nou să învețe să meargă. Însă realitatea se transforma pentru unele într-o viață mereu în scaun sau cu deplasarea doar în compania cuiva. Indiferent de aceasta, picioarele-lotus erau o condiție pentru ca fetele să fie măritate. De menționat, că nu erau supuse acestui ritual doar fetele din păturile sociale inferioare, care trebuiau să lucreze din greu.

Corsetul

Tocmai în secolul XIX medicii au pus problema daunei corsetelor, până atunci femeile erau strânse în aceste articole vestimentare confecționate din pânză și oase de balenă. Astfel, femeile care purtau zilnic corsetul erau supuse unor urmări precum: presiune asupra cutiei toracice, inclusiv a mușchiului cardiac; deformarea coastelor, paralizarea plămânilor, asfixiere, leşinuri și avorturi spontane. Iar una dintre toate aceste dereglări, putea duce chiar și la deces.

Lama

Tradiția îngrozitoare de circumcizie a femeii există și acum. Multe țări din Orientul Mijlociu sau Africa continuă să traumeze fetițele în numele castității. Există 3 tipuri de circumcizie feminină: în primul caz sunt înlăturate lăbiile mari din jurul clitorisului; în al doilea caz este tăiat clitorisul și lăbiile mici. Acest lucru o privează pe femeie de dreptul de a avea satisfacție sexuală. În viziunea lor, această operație o ajută pe femeie să rămână pură din punct de vedere moral. În al treilea, cel mai îngrozitor caz, fetiței îi sunt înlăturate clitorisul și lăbiile mici, iar cele mari îi sunt cusute așa încât să rămână o mică deschizătură pentru eliminarea menstruației. Aceasta este o metodă de asigurare a virginității femeii, iar în prima noapte după căsătorie, soțul taie cu o lamă cusătura respectivă.

Sunt lucruri absolut reale care se întâmplă în zilele noastre, femeile sunt supuse unor ritualuri inumane, ce le pun în pericol viața și sănătatea.

Sursa

error: Content is protected !!