5 animale aflate pe cale de dispariție. Vezi care sunt cele mai rare ființe de pe planeta noastră!

Din păcate, activitatea umană a lovit enorm asupra faunei planetei noastre și astăzi 2427 de specii de animale sunt pe cale de dispariție. Vă povestesc despre cinci animale, care sunt cele mai rar întâlnite pe Pământ.

1.Rinocerul javanez. Au rămas – 60.

Din păcate, în ziua de azi rinocerul de pe insula Java este cel mai rar animal de pe planeta noastră din mamiferele mari. O populație de 60 de rinoceri trăiesc în parcul național Ujung Kulon – și atât.

Anterior acest rinocer popula o parte bună din Asia – India, Laos, Vietnam, Cambogia, Thailanda, Myanmar. Lungimea rinocerului atinge 4 metri, el are 1,7 metri înalțime, cântărește 2 tone.

2.Leopardul de Amur. Au rămas – 80.

Multe pisici mari se află într-o situație critică, dar leopardul de Amur e într-o criză acută de tot – au rămas doar 80 de animale, iar câțiva ani în urmă fusese doar 30! Specialiștii ruși lucrează asupra salvării speciei, reprezentanții căreia locuiesc doar în Rusia – în China și Corea aceste animale nu mai sunt.

Leopardul de Amur evită contactele cu oamenii și are un văz fenomenal – vede victima de la 1,5 kilometri.

3.Papagalul Kakapo. Au rămas- 154.

Acest papagal nu poate zbura, fiind unicul papagal din lume incapabil de acest lucru. El locuiește doar pe insula sudică din Noua Zelanda și naturaliștii cunosc fiecare pasăre practic ”în față”.

Sunt 154 – 73 de  femele și 81 de masculi. Kakapo au un mod nocturn de viață, se împacă bine cu oamenii și trăiesc până la 90 de ani.

4.Lupul Roșu. Au rămas – 250.

Nimicirea constantă a lupui roșu a fost stopată doar în anul 1980, când în natură mai rămâneau doar douăzeci de lupi.

Proiectul de salvare a speciei este unul relativ de succes – astăzi în Carolina de Nord locuiesc cca 250 de lupi roșii. Ei sunt mai mici ca frații lor europeni, blana lor e de culoare cafenie și duc un mod nocturn de viață. Evită contactele cu oamenii.

5.Vaquita sau porcul de mare din California – cel mai rar întâlnit mamifer maritim din lume. În natură există doar 30 de animale.

Descoperită în anul 1958, vaquita a suferit enorm din cauza vânătorilor furtivi și recent au fost luate măsuri aspre pentru a stopa nimicirea speciei.

Vaquita este cel mai mic reprezentant al porcilor de mare, ea ajunge la 150 de centimetri în lungime și cântărește cca 50 de kilograme.

Sursa