4 Metode simple de a ieși din datorii și a deveni un om prosper. Merită să le încerci!

Dacă te vei trezi într-o dimineață și vei decide că vrei să devii bogat, trebuie să știi: ai de parcurs un drum foarte lung. Pentru că nu există probabilitate ca o sumă mare de bani să cadă din nori, întotdeauna trebuie să începi cu pași mici.

Iată 4 pași, care te vor ajuta să devii independent financiar și să ai o viață prosperă. 

4.Întotdeauna trebuie să ai o sumă de rezervă

În viață nimeni nu este ferit de circumstanțe neprevăzute, deaceea trebuie să ai o sumă minimă pentru orice eventualitate. Pentru început să fie o sumă de aproximativ 500$. Este mai simplu decât crezi să îi aduni. Iată câteva metode să o faci: vinde unele lucruri de care nu mai ai nevoie sau hainele, pe care nu le mai porți. Găsește un job suplimentar, nu te lenevi – gândește-te la banii care vor ajunge în buzunarul tău.

Joacă în ,,52 săptămâni de bogăție”. Regulile sunt destul de simple: în fiecare săptămână pune niște bani în ,,fondul de acumulare”. Peste un an vei reuși să aduni o sumă frumușică. Îndată ce vei începe să aduni bani ,,de rezervă”, vei începe să te gândești la un cont în bancă.

3.Scapă de credite și datorii

Este important să îți plătești datoriile. Dacă ai câteva, trebuie să respecți următoarea regulă: pentru început plătești cea mai mică datorie, apoi în mod crescător pe următoarele.

2.Pune deoparte  în fiecare lună câte 15 % din venitul tău pentru viitoarele investiții 

Îndată ce ai reușit să scapi de datorii, începe să aduni bani pentru ca mai târziu să îi investești în afacerea visurilor tale sau pur și simplu să îi strângi pentru bătrânețe.

1.Creează-ți propria bogăție

Acum, nu ai datorii și nu îți mai este frică să pierzi serviciul. A venit timpul să faci pași hotărâți pentru a-ți construi capitalul propriu. Fii insistent, luptă și nu ceda în nici un caz.

Vei reuși!

sursa