4 Culori contraindicate pentru interiorul dormitorului! Ele îți afectează calitatea somnului!

Cum îți imaginezi dormitorul perfect? Și cum arată dormitorul în care ai putea dormi și te-ai putea odihni, de fapt? Iată 4 culori care interferează cu relaxarea și somnul sănătos, dar și 4 alternative plăcute pentru interiorul unui dormitor de vis!

4.Culoarea roz

De obicei, o cameră pentru fete și chiar femei este adesea asociată cu nuanțele de roz. Dar, să te afli permanent în interiorul unei bomboane nu este chiar atât de plăcut. Nuanța dulce te plictisește rapid.

Alternativa: nuanțe pastelate de roz și violet, nuanțe pastelate translucide.

3.Culoarea roșie

Roșul este considerat culoarea pasiunii. Și unde, dacă nu în dormitor, ar fi potrivit să manifestăm această pasiune? Problema este că, totuși, o mare parte din timpul petrecut în dormitor, oamenii dorm. Iar nuanța aprinsă a pereților poate avea un impact negativ asupra procesului de relaxare și adormire.

Alternativa: optează pentru un tablou sau un poster de culoare roșie sau care face aluzie la pasiune. Acesta poate fi agățat deasupra patului, unde nu îți va distrage atenția dacă vei dori să adormi.

2.Culoarea mov

Toate nuanțele acestei culori sunt contraindicate în dormitor. Problema este că violetul este considerat un psihostimulant și, prin urmare, nu va fi deloc ușor să adormi într-o astfel de cameră, iar somnul poate fi adesea însoțit de coșmaruri.

Alternativa: nuanțele pastelate de albastru sunt asociate cu cerul de seară și predispun organismul la un somn liniștit și odihnitor.

1.Culoarea maro

Toate culorile închise sunt considerate improprii pentru persoanele predispuse la depresie. Iar culoarea maro provoacă o senzație de izolare, depresie, anxietate mai puternic decât toate celelalte.

Alternativa: fă o alegere în favoarea nuanțelor aurii și de caramel – studiile au arătat că acestea sunt ideale pentru relațiile romantice.