3 locuri fantastice din Norvegia, unde poți ajunge cu automobilul!

Posibil, că Norvegia nu vă pare o destinație turistică ideală, dar în realitate această țară poate oferi foarte și foarte multe surprize. Frumusețea nordică are un farmec deosebit, iar norvegienii demult sunt considerați cei mai fericiți oameni de pe planetă.

Și secretul nu e doar în salariile înalte și programele sociale extrem de dezvoltate. Vom vorbi despre careva locuri, care pot fi văzute în Norvegia chiar și din fereastruica automobilului.

Sognefjorden

Cel mai lung fiord din Norvegia și al doilea după lungime din lume – 204 kilometri. Adăncimea lui atinge 1308 metri și în Norvegia el este supranumit ”Regele fiordurilor”. Acest fiord este inclus în patrimoniul  UNESCO.

Vă recomandăm să traversați fiordul la bordul unui feribot. Asta vă va costa doar 10 euro, impresiile, însă, nu vor avea preț.

Trollstigen, sau calea trollilor

Unul din cele mai populare locuri din Norvegia. Acest drum e foarte îngust, pe alocuri are doar 3 metri și cere foarte multă prudență. Drumul are 11 viraje, fiecare de 180 de grade, înclinația lui ajunge la 9 grade. Iarna acest drum rămâne închis din motive evidente.

El se termină la înalțimea de 858 de metri, iar din vărful muntelui puteți savura priveliștea incredibilă a cascadei Stigfossen, de 180 de metri înalțime.

Atlantic Road

Acest drum leagă căteva insule din Oceanul Atlantic și a fost construit către anul 1989. De mai multe ori a fost recunoscut ca cel mai bun drum turistic din Norvegia. Lungimea lui e de 8,27 kilometri, dintre care 891 de metri trec pe șapte poduri.

Cel mai frumos din ele este Storseisundet, care se ridică deasupra nivelului apei la 23 de metri pentru a ușura trecerea navelor. Din unele perspective pare că drumul se întrerupe brusc chiar deasupra apei, dar nu este așa – întelegi acest lucru doar după ce nu se confirmă expectativa căderii vehiculelor în apă.

Sursa