25 de Lucruri de care nu ai nevoie, dar continui să plătești bani pe ele!

Aruncă o privire în jur – te înconjoară lucruri, multe dintre care nu îți sunt atât de necesare. Și toate aceste lucruri înseamnă bani – banii tăi, cheltuiți în zadar. Așadar, iată pe ce ai putea și ar trebui să economisești!

1.Abonament la sala de fitness

Mulți dintre cei care cumpără abonamente la sala de forță, nu mai apar acolo. Nu pierde banii în zadar, există multe exerciții pe care le poți face acasă. Absolut gratuit și în orice moment.

2.Aparat de fotografiat

Fiecare persoană care are un smartphone, nu prea are nevoie de un aparat de fotografiat. Ultimele modele au camere excelente, mult spațiu pentru stocarea fișierelor și o listă întreagă de funcții suplimentare pentru fotografiere.

3.Multivitamine

Înainte de a cumpăra astfel de medicamente fă o vizită la medic și vezi, ce anume îi lipsește organismului tău. Altfel, este doar o pierdere de bani.

4.Apa îmbuteliată

Să torni apă de la robinet în sticle și să o vinzi este o idee genială. Producătorii câștigă foarte mulți bani pe asta. Mai simplu și mai ieftin ar fi să-ți cumperi o sticlă specială și să torni apă filtrată acolo înainte să ieși din casă.

5.Telefon fix

Poate nu toți vor cădea de acord cu asta, dar dacă fiecare membru al familiei tale are un telefon mobil, atunci nu mai aveți nevoie de un telefon fix.

6.Haine speciale pentru antrenamente

Costumele speciale pentru yoga, crossfit și alte exerciții sunt doar o cheltuială de bani. Antrenează-te în tricouri și pantaloni scurți obișnuiți, doar nu faci sport pe podium.

7.Stick USB

Pentru ce ai nevoie de stick? Pentru a stoca și a transfera date. Este posibil să o faci în alt mod, fără a irosi banii? Desigur. Expediază-le prin poșta electronică sau stochează-le în cloud!

8.Totul pentru detoxifiere

Organismul nostru nu are nevoie de ajutor pentru a scăpa de ceea ce este în exces. El face față acestei sarcini de sine stătător, pentru asta ne sunt date ficatul și rinichii! Însăși ideea de detoxifiere este doar un truc de marketing, care nu are o explicație clară din punct de vedere medical.

9.Balsam de rufe

Încă un lucru fără de care ai putea trăi. Balsamul poate fi înlocuit cu bicarbonatul de sodiu. Este mult mai ieftin și la fel de eficient.

10.Navigator – GPS

Orice smartphone cu un modul GPS va face față determinării locației nu mai rău decât un navigator.

11.Cărți

Cumperi o carte interesantă, o citești și gata – ea se prăfuiește în dulap. Este mult mai înțelept să utilizezi serviciile bibliotecilor sau să cumperi cărți în format electronic.

12.Bilete de loterie

Toată lumea înțelege perfect că loteria este o risipă de bani, dar gândul „Ce-ar fi dacă!” nu te lasă în pace. Al doilea nume al loteriei este „impozit pe prostie” și e clar că nu fără motiv!

13.CD și DVD

Da, lumea încă le mai cumpără. Pentru ce – nu se știe.

14.Reviste

Acestea nu degeaba sunt situate chiar lângă casă – cumpărăturile impulsive se întâmplă anume așa. Doar imaginează-ți, câți bani cheltuiești pentru ceea ce vei citi, în cel mai reușit caz, de câteva ori.

15.Cumpărăturile în aplicații

Cât de enervant este să descarci o aplicație gratuită, în care apoi se dovedește că totuși trebuie să plătești pentru a avea acces la unele funcții! Nu te lăsa păcălit – majoritatea aplicațiilor și jocurilor cu plată au exemplare asemănătoare gratuite.

16.Paie de băut de unică folosință

Deși, acestea nu sunt prea scumpe, totuși ar trebui să ne gândim la mediul înconjurător și la influența acestor paie asupra Pământului. Optează pentru paie din oțel inoxidabil reutilizabil, astfel vei economisi banii și nu vei contribui la poluare.

17.Încălzitor pentru șervețele umede

Producătorii adoră să facă bani prin intermediul tinerilor părinți, împingându-le lucruri aparent necesare, dar inutile în practică. Șervețelele pot fi încălzite cu ușurință în mână și pentru asta nu trebuie să cheltuiești niciun bănuț.

18.Prelungirea termenului de garanție

În cele mai multe cazuri, acest serviciu rămâne neutilizat, iar reparația produsului iese mai ieftină decât achiziționarea unor astfel de servicii.

19.Televiziune prin cablu

A venit timpul să renunți la cabluri. Dacă ai internet, atunci televiziunea în mod clar nu este o primă necesitate.

20.Invitații

Atunci când vine vorba de un eveniment important (nuntă, de exemplu), expedierea invitațiilor poate deveni o idee destul de costisitoare. În epoca modernă, poți opta pentru invitații în format electronic sau prin intermediul rețelelor sociale. Pentru a o face corect, trebuie să expediezi invitația cu 6-8 săptămâni înainte de eveniment.

21.Benzină cu cifră octanică ridicată

Dacă motorul mașinii tale nu este creat special pentru un astfel de combustibil, atunci de ce să plătești mai mult? Folosește benzina recomandată de producător, astfel încât automobilul tău să funcționeze perfect.

22.Bibelouri

Diferite suvenire, statuiete – toate sunt adunătoare de praf. Adepții minimalismului consideră, că în procesul de eliberare a interiorului de detaliile în plus, bibelourile sunt primele pe listă. Așa că nu e cazul să le cumperi nici pentru tine, nici să le faci cadou cuiva.

23.Friteuză

Acesta este dispozitivul care îți va aduce multe chinuri. Friteuza este greu de curățat, de la ea miroase urât a ulei ars. Așadar, pe acest obiect nu se merită să cheltuiești bani, nici spațiu la bucătărie.

24.Cărți de bucate

Colecțiile de rețete aparțin secolului trecut. Internetul este plin de rețete culinare cu fotografii pas-cu-pas, sfaturi practice și recenzii din partea celor care au încercat deja să gătească.

25.Produse pentru animale de companie

Aici vorbim despre excese – jucării, haine amuzante, căsuțe care bucură nu atât animalele, cât pe stăpânii acestora. De obicei, animalelor nu le pasă cum și cu ce să se distreze. Acestea pot fi foarte mulțumite și de jucăriile confecționate de stăpân.