20 de semne care demonstrează gradul de încredere în propria persoană. Află care sunt pașii în călătoria acceptării de sine

Respectul de sine este primul pas în călătoria acceptării de sine. A înțelege propria valoare și a recunoaște defectele și calitățile este foarte important dacă tindem să acceptăm ființă noastră așa cum este ea.
Totul se reduce la a fi genul de persoană pe care vrei cu adevărat să o fii. Curajul de a te ridica și de a vorbi despre lucrurile care te deranjează sau, mai rău, te rănesc- este extraordinar.

Când ajungi în cele din urmă la această etapă, devii mai conștient de propria persoană și, în mod firesc, procesul de transformare începe.

Iată care sunt cele 20 de semne ale unei persoane care își respectă propriul Eu:


1.Ai început să te poziționezi în topul priorităților. Nu este neapărat un gest egoist, dar cine altcineva va avea grijă de tine?
2.Refuzul acceptării scuzelor și a cuvintelor fără sens care nu sunt justificate de o acțiune adecvată. Cuvintele sunt superficiale. Și acțiunile sunt într-adevăr mai importante decât cuvintele.

3.Acum înțelegi că nu mai trebuie să fii mediator între oameni. Din moment ce conștientizezi că ești martir pentru binele altora, schimbi mecanismul. Problemele lor sunt ale lor. Fiecare are viața lui și o persoană care se respectă pe sine niciodată nu își va asuma asemenea riscuri.
4.Nu mai asculți problemele altora și nu mai consumi energia lor negativă. Pentru că, spre deosebire de ei, ai hotărât să faci o schimbare în interiorul tău și să te înconjori numai cu oameni pozitivi.
5.Elimini toate relațiile toxice. Un alt semn că ai început să te apreciezi mai mult este eliminarea relațiilor toxice, care ți-au provocat durere pentru o lungă perioadă de timp.
6.Nu mai justifici acțiunile tale. Doar tu decizi ce vei face cu viața ta. Dacă nu mai explici altora de ce ai un nou iubit, sau de ce ai o nouă slujbă sau de ce ai un nou look. Nimeni nu are dreptul să te judece sau aprobe. Este viața ta, sunt elegerile și riscurile tale.

7.Vei răspunde la mesaje atunci când ai chef. Nu este nepoliticos, este natural să ai nevoie de un spațiu pentru tine. Nu lăsa pe alții să-ți definească timpul și resursele. Respectarea de sine include și respectarea spațiului și timpului personal.

8.Vei merge acasă când simți nevoia. Sau nu vei ieși când vrei să stai acasă. În sfârșit ai ajuns la concluzia că nu trebuie să-ți trăiești viața conform unor reguli ignorante, acceptate social. Normele altora nu corespund cu necesitățile tale personale.
9.Ai realizat că așteptările oamenilor de la tine nu au nimic comun cu visurile și scopurile tale. Nu le datorezi nimic. Fiecare persoană are valori, țeluri și percepții diferite. Deci, este normal să avem o perspective diferite.

10.Accepți schimbarea fără frică. Este unul dintre principiile de bază ale vieții. Indiferent cât de greu este sau riscant, fiecare schimbare aduce după sine mult progres și evoluție.
11.Nu mai expuneți intimitatea pe social media, deoarece dacă vă respectați propriul eu interior atunci nu admiteți ca să vă expuneți 100 % în văzul tuturor. În special, familia sau copii.
12.Nu mai colaborezi cu oamenii care nu sunt în rozonanță cu tine. Nu este nevoie să forțezi lucruri care nu sunt reale.

13.Renunți la plagiat. Din moment ce înțelegi că tu reprezinți o valoare nu mai ai nevoie să plagiezi pe cineva. Tu ești o identitate deci fii tu însuți.
14.Nu mai asculți insultele sau sfaturile altora. Mereu se vor găsi oameni care vor crede că stilul tău de viață sau preferințele tale sunt greșite sau inferioare. Ceea ce cred ei și cum se simt în comparație cu tine- este problema lor, pe tine nu trebuie să te afecteze.

15.Și nu te mai simți inconfortabil să spui nu, atunci când este singurul lucru pe care îl simte corpul și mintea ta.
16.Ai învățat că nimeni nu ar trebui să tolereze comportamentul tău. Deci, nici tu nu trebuie să tolerezi ceea ce nu ți se potrivește.
17.Nu mai vrei să mulțumești pe toată lumea. O persoană care a dobândit încrederea în sine nu va pierde timpul pentru a convinge pe toata lumea să o placă și niciodată nu se va modela după preferințele altora.
18.Ești îndrăgostit de gândul că să fii diferit este minunat. Îți dai seama că este timpul să-ți asumi întreaga responsabilitate pentru viața ta.

19.Nu-ți place să fii o victimă neajutorată.
20.Niciodată nu accepți oamenii care te văd doar ca o opțiune în viața lor.