20 de Reguli pentru o afacere de succes de la miliardarul excentric Richard Branson! O să te motiveze!

Fraza ,,Apelul dvs. este foarte important pentru noi, dar acum toți operatorii sunt ocupați” îți provoacă doar iritare. Iată ce aud clienții companiei aeriene Virgin:

,,Bună ziua, mă numesc Richard Branson și sunt proprietarul companiei. Acum toți operatorii sunt ocupați. Nu e în ordine. Haideți să rezolvăm problema în felul următor: dacă după 18 secunde nimeni nu va răspunde la apelul dvs., veți primi o reducere de 450 lire sterline. Încep numărătoarea inversă – 18, 17, 16…” 

Clientul ascultă și visează doar la una – ca operatorul să nu răspundă.

Richard Branson este un om de afaceri, investitor și filantrop britanic. Este energic, genial și un pic excentric – probabil aceste calități l-au ajutat să transforme timp de 10 ani un magazin muzical într-o afacere mondială multidisciplinară.

Mai este cunoscut datorită acțiunilor sale extravagante, inclusiv încercărilor sale de a bate diferite recorduri mondiale. Pentru asta este supranumit hippie – miliardarul, care adoră să distrugă stereotipuri.

Iată câteva reguli motivaționale de la Richard Branson, pentru a construi o afacere de succes:

20.Dacă ești un antreprenor și nu ai comis greșeli, atunci nu ești un antreprenor.

19.În viață sunt inevitabile doar două lucruri: moartea și impozitele. Iar în afaceri poți fi sigur de un singur lucru: într-o zi totul nu va merge conform planului.

18.Dacă nu-ți place ceea ce faci, nu mai continua. Trebuie să iubești ceea ce faci.

17.Întotdeaua am tratat business-ul ca pe o distracție plăcută și uneori uit, unde se termină serviciul și unde începe viața personală.

16.Banii sunt un indicator prost al succesului. Mai rău de asta poate fi doar faima.

15.Întotdeauna am fost gata să ascult opinia altcuiva și să accept propuneri, care sunt mai bune decât ale mele și asta m-a ajutat enorm de-a lungul anilor în care mă ocup de afaceri.

14.Dacă poți îmbunătăți viețile oamenilor, o sa ai o afacere prosperă.

13.Unui antreprenor nu ar trebui să-i fie frică de eșecurile sale. El ar trebui să învețe din ele și să înceapă din nou.

12.Succesul care l-ai avut cândva odată, nu te va hrăni întreaga viață.

11.Pentru mine nu există nimic mai oribil decât să aud cum angajații își cer scuze pentru angajatorul lor.

10.Împrietenește-te cu dușmanii tăi! Este o regulă excelentă atât pentru business, cât și pentru viață.

9.O afacere trebuie să te implice, trebuie să fie amuzantă, trebuie să îți exerseze instinctele creative.

8.Nu permite niciodată să fii oprit de cuvintele jalnice ,,nu trebuie”.

7.Merită să riști, dacă asta îți va schimba viața spectaculos. Riscând pentru nimicuri, te vei mira de bați pasul pe loc.

6.Ține minte: pe patul de moarte, nimeni încă nu a regretat că a petrecut prea puțin timp în oficiu.

5.Nu încetez să fiu un om de afaceri chiar și când port un halat, și desigur, că un costum elegant nu îmi adaugă abilități profesionale.

4.Adevărata conducere înseamnă abilitatea de a fi în stare să explici calm și clar, de ce a fost luată decizia respectivă.

3.Generația noastră a moștenit o lume incredibil de frumoasă de la părinții noștri și aceștia de la părinții lor. Stă în puterea noastră dacă ai noștri copii și copiii lor vor moșteni aceeași lume. Nu trebuie să fim generația responsabilă pentru înrăutățirea ireversibilă a mediului înconjurător.

2.Lecția pe care am învățat-o și pe care o respect toată viața a constat în faptul că trebuie să încerci, să încerci și să încerci din nou – dar niciodată să nu te dai bătut.

1.Ce mă motivează cel mai mult? Doar să continui să mă auto-provoc. Văd viața ca pe o educație universitară, de o durată mai lungă, de care nu am avut parte niciodată – în fiecare zi învăț ceva nou.