20 de întrebări la care NU AI CUM să răspunzi

1. În conformitate cu normele de trafic aerian international, este strict interzis ca 2 pasageri să fie așezați în același rând de scaune în salonul avionului. Cine sunt cei 2 pasageri? Răspuns: Câinele și pisica.

2. De ce în Iran conductorul nu se deplasează de-a lungul trecerii în transportul public, dar stă exact la mijloc de ea? Răspuns: Acesta separă jumătatea masculină de pasageri de cea feminină.

3. În 1445 la Moscova, spontan a început să sune clopotul și poporul a decis că a venit sfârșitul lumii. Cu toate acestea, „sfârșitul lumii” s-a repetat în 1091 – la Kiev, în 1230 – la Vladimir, în 1626 – pe insulele Solovki și în 1802 – din nou la Moscova. Ce de fapt s-a întâmplat în toți acești ani? Răspuns: Cutremur.

4. Indigenii din Burma cresc porci, le vând chinezilor și mai apoi tot de la ei cumpără carnea de porc. De ce indigenii evită să taie de sine stătător aceste mamifere domestice? Răspuns: Budismul le interzice să ucidă.

5. Oamenii din Suedia, toți ca unul, preferă câini de talie mică, iar cei din Norvegia – de talie mare. Prin ce se explică această diferență de gusturi la poparele vecine înrudite? Răspuns: În Suedia mărimea impozitului se bazează pe mărimea câinelui, în Norvegia – pe lungimea acestuia.

6. În fiecare zi, Pământul câștigă în greutate 400 de tone. Din ce cauză? Răspuns: Din cauza prafului cosmic.

7. Care trăsătură geografică unică posedă Rusia, Turcia și Egiptul laolaltă? Răspuns: Se întind pe ambele emisfere a globului pământesc.

8. În regiunea Muzo din Columbia, e interzis să ucizi și să eviscerezi vreo găină fără prezența oficialului guvernamental. Ce a cauzat promulgarea acestei legi ciudate? Răspuns: În stomacul găinelor poți găsi smaralde pe care acestea le ciugulesc pentru a-și îmbunătăți digestia.

9. De ce după ce și-a publicat cartea ”Eu sunt Pele”, fotbalistul legendar a primit o medalie de aur din partea Ministerului Educației? Răspuns: Mulți oameni au primit educație doar cu scopul de a citit această carte.

10. Mergând pe drum pe timp de noapte, unii locuitori din Africa tropicală își leagă de picioare mici pungi pline de insecte. De ce? Răspuns: Pentru a ilumina drumul (în pungi sunt licurici).

11. Emițând legea împotriva abuzului de alcool, guvernul statului mexican Tabasco s-a confruntat cu o rezistență puternică din partea locuitorilor. Ca rezultat, organul suprem a reușit să impună interdicția privind vânzarea unui anumit fel de bere, fapt pentru care s-au ciocnit din nou cu rezistență impunătoare, de data asta fiind din partea proprietarilor pub-urilor. Ce fel de bere a fost interzisă de vândut? Răspuns: Rece!

12. În Regatul Swaziland se consideră de prost gust să interferezi cu parlamentarii atunci cnd aceștia se sfătuiesc cu strămoșii lor. Cum descurge acest proces de consultație? Răspuns: Prin vis, atunci când dorm (parlamentarii africani nu se deosebesc de parlamentarii noștri).

13. Atuni când cineva din tribul african se îmbolnăvește, vrăjitorul îl lecuiește, iar boala acestui om vinde ”turiștilor albi”. Cum procedează acesta? Răspuns: Șamanul înlătură boala prin intermediul unei măști, care, prin urmare, devine obiect de vânzare pe piețile locale.

14. Prin apropierea strâmtorii Gibraltar se găsește o insulă care, în cele mai vechi timpuri, era imposibil de ocolit în moment de trecere. Băștinașii au profitat de acest lucru pentru a percepe taxe de la toți călătorii. Cum se numește această insulă? Răspuns: Tarif.

15. Cel mai scurt fluviu de află în SUA, are o lungime de 134m și o denumire la fel de scurtă care începe cu litera „D”. Sub care denumire apare acest fluviu? Răspuns: D.

16. Astronauții afirmă că dacă privești de sus, atunci poți observa că albiile râurilor se aseamănă mult cu arterele unui organism viu, fapt care a fost demonstrat prin acțiunile chirurgilor ucraineni, care, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial foloseau apa ca substitut de sânge. Ce fel de apă utilizau ei? Răspuns: Apa de mare (aceasta conține așa-numitele substanțe biogene, proprietăți chimice și energetice, asemănătoare cu compoziția sângelui uman).

17. Înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial, daltoniștii erau refuzați să urmeze slujba în Forțele Aeriene ale SUA, dar în 1941 situația s-a schimbat spontan – comandanții supremi au început să-i prefere pe cei care sufereau de acest defect al vedreii. De ce? Răspuns: Daltoniștii văd mai bine obiectele camuflate.

18. Pe fundul unora dintre mările nordice, la o adâncime relativ mică, pot fi găsite brazde arate, a căror lungime ajunge la sute și adâncime – la câțiva metri. Ce „plugar” a creat aceste fâșii de pământ? Răsbuns: Ghețarii.

19. Ce atârnau de tavan în ajunul Anului Nou în Germania în anii ’30? Răspuns: Pomul de Crăciun.

20. Prin ce modalitate Islanda reușește să stabilească recorduri mondiale în ceea ce privește sărbătorile de Crăciun? Răspuns: Prin frocuri de artificii.