20 de Fotografii șocante din China – țara extrem de suprapopulată! O să te bucuri că nu locuiești acolo!

Spre sfârșitul anilor 1970, atunci când în China a fost adoptat programul ,,O familie – un copil”, populația țării se apropia de 1 miliard de oameni. Dreptul exclusiv de a avea al doilea copil se acorda minorităților etnice și ocazional sătenilor.

Legea nu era prea populară în rândul locuitorilor și avea unele urmări neprevăzute, inclusiv și creșterea reprezentanților de sex masculin și îmbătrânirea populației. Cu toate astea mulți cred că limitarea creșterii populației a fost importantă pentru a face față foamei.

Datorită acestei reforme politice, care a continuat 35 de ani, acum în China locuiesc 1,4 miliarde de oameni. Aceste 20 de fotografii ale agenției Reuters arată, cât de dens este populată țara în zilele noastre.

Coada de așteptare la un examen de intrare la o universitate din orașul Hefei, provincia Anhui. În anul 2013 cereri de admitere au depus un număr record de oameni – 1,8 milioane de oameni. 

Studenții susțin examenul în curtea școlii, provincia Shanxi. În 2015 la examen au participat 1,7 mii de studenți în anul I, cărora nu le-au ajuns locuri în școală. 

Studenții dintr-un cămin își usucă rufele, Wuhan, provincia Hubei. 

O femeie își ia bicicleta de la parcare în apropierea unei stații de metrou din Beijing.

Oamenii din Beijing coboară în metrou în timpul orei de vârf.

Pasagerii își așteaptă rândul pentru a intra în gara Zhengzhou în prima zi a ,,Săptămânii de aur” – sărbătoarea în cinstea înființării Republicii Populare Chineze. 

Taximetriștii așteaptă pasagerii la parcarea de lângă noul aeroport internațional Shoudu.

Studenții juniori stau în rând pentru a participa la târgul de joburi din 2014. Acest târg din orașul Zhengzhou a fost vizitat de aproximativ 50.000 de oameni.

Mii de oameni studiază panourile târgului de joburi în orașul Chongqing căutând un loc de muncă.

Peste o mie de militari participă la un eveniment de instruire în orașul Nanjing, provincia Jiangsu.

Anul Nou în Beijing. Mulțimile de oameni se plimbă pe aleele decorate cu evantaiuri și felinare roșii.

Oamenii se îmbulzesc pe plajă, salvându-se de căldura verii. Dalian, provincia Liaoning.

Încă o metodă a chinezilor de a se răcori pe timp de vară. Stațiune turistică în Dain.

Festivalul anual de stropire cu apă. Așa sărbătoresc Anul Nou locuitorii din Xishuangbanna, provincia Yunnan.

Credincioșii la intrarea în templul buddist Guiyuan din Wuhan își așteptă rândul să aducă jertfă în a cincea zi după Anul Nou chinezesc. 

Oamenii stau la coadă, pentru a vedea cel mai mare val al fluxului de pe râul Qiantan din Hangzhou, provincia Zhejiang. Cele mai puternice valuri sunt aici la sfârșitul lui septembrie.

Mii de cumpărători pe străzile din Shanghai.

Seara, ora de vârf pe bulevardul principal din Beijing.