2 obiceiuri dăunătoare pe care le are fiecare, fără să-și dea seama! Scapă urgent de ele!

Cu toții avem obiceiuri și bune și rele. De exemplu, dacă alergi cel puțin câte cinci minute pe zi, îți poți prelungi viața cu trei ani. Dar, din păcate, viața noastră este nelipsită de obiceiuri proaste, pe care uneori nici nu le observăm sau le considerăm inofensive.

Recent, oamenii de știință au atras atenția la două obiceiuri mai puțin evidente, din cauza cărora riscăm să contractăm boli periculoase și să ne stricăm sănătatea.

Primul lucru care ar trebui menționat este obiceiul prost de a mânca ceva constant în timpul lucrului, fapt ce poate fi cauzat de dorința de a te concentra mai bine, fie din cauza tensiunii excesive. Acest obicei poate duce la consecințe mai puțin plăcute. Dacă observi o astfel de tendință la tine, se recomandă să scapi imediat de ea.

Obiceiuri proaste puțin observabile

Despre nocivitatea faptului că purtăm în mod constant smartphone-ul cu noi, probabil, puțini oameni își dau seama. Gândește-te puțin: ținem telefonul în mână în transportul public, la toaletă, în bucătărie și chiar înainte de a ne pregăti de culcare.

În același timp, nici nu ștergem carcasa sau husa cu soluție antibacteriană pentru a curăța cel puțin o parte din microbii periculoși. Au trecut demult vremurile, când bancnotele erau considerate cele mai murdare obiecte din lume. Acum folosim smartphone-ul mai des decât banii cash, astfel încât acesta acumulează mai multă murdărie.

Pe lângă faptul că smartphone-ul poartă o cantitatea imensă de microbi periculoși, acesta dăunează și vederii. Putem da scroll ore în șir, fără a ne lua ochii de la ecrane. Iar acest lucru este extrem de dăunător pentru vedere, așa că în loc de acest obicei prost putem dezvolta unul util. De exemplu, poți face exerciții pentru ochi în fiecare zi.

Cum să dezvolți un obicei nou? 

Cercetătorii consideră că pentru a dezvolta un obicei nou, omul are nevoie de aproximativ 66 de zile sau aproximativ două luni. De fapt, totul depinde de complexitatea obiceiului. Deci, dacă dorești să înveți să efectuezi exercițiile oculare de mai multe ori pe zi, chiar și două săptămâni pot fi suficiente pentru tine. Dar pentru a te obișnui să alergi în fiecare dimineață și pentru a primi satisfacție de la acest lucru, poți avea nevoie chiar de câteva luni.

Cel mai important lucru este să nu renunți și să respecți programul zilnic, când și ce trebuie să faci. Pentru asta poți folosi un calendar sau poți utiliza alarma la telefon. În plus, dacă dorești poți folosi unele aplicații speciale care, pe lângă notificări, te ajută să monitorizezi progresul, fapt ce ta va motiva să nu te oprești.