18 poze, care confirmă cert efectul uluitor al încălzirii globale

Din păcate, aceste poze, care vor fi prezentate mai jos, vorbesc despre o adevărată catastrofă ecologică.

1.Parcul național Rocky Mountain la hotarul dintre SUA și Canada.  Cândva aici creșteau mii și mii de pini, însă din cauza încâlzirii globale parcul a fost atacat de insecte, сare practiс au lichidat vegetația.

2.Muntele Matterhorn din Alpi – în anul 1960 și 2005. Zăpada practic a dispărut.

3.Cândva Marea Aral era a patra din lume după suprafață. Acuma ea practic a secat.

4.Marea Barieră de Coral din Australia. Savanții demult au observat, că una din cele mai populate structuri biologice din lume degradează. Peste 93 de procente de coral a suferit, o pătrime a fost distrusă complet. Aceste lucruri se întâmplă din cauza schimbării temperaturii oceanului.

5.Ghețarul Muir din Alaska. În secolul XIX ghețarul  avea peste 80 de metri în lățime și peste trei kilometri în lungime. Poza de alături este făcută în anul 2005.

6.Lacul Chad, Nigeria. Cândva el era al șaseleca după suprafață pe globul pământesc. Astăzi lacul a pierdut peste 80 de procente din suprafață.

7.Dunărea. Cel mai mare fluviu din Europa a suferit mult în ultimii ani, pe alocuri nivelul apei a scăzut mai jos de limitele critice, iar navigația a fost interzisă. S-a întâmplat asta în anul 2012.

8.San-Plas, Panama. Pe aceste insule mici locuiesc oameni, însă încălzirea globală pune viața lor în pericol. Insulele încetul cu încetul se scufundă, apa  înaintează cu o viteză de 1,5 centimetri anual. Semnul de avertizare pentru corăbii, care recomandă reducerea vitezei la minim, e deja pe punctul de a disparea sub apă.

9.Port-Whitby, Anglia. Cândva aici era orașelul pescarilor, unde se vindea mult pește, însă actualmente aici au rămas doar 200 de oameni.

10.Oceanul Înghețat de Nord. Poza vorbește de la sine.

11.Ghețarul Pedersen, SUA. Cândva aici a fos multă gheață, acum puțin ce amintește de ea.

12.Lacul Orowill, California. Lacul a devenit mult mai mic timp de doar trei ani.

13.Riful din Marea Arabică. În anul 2004 coralul era în ordine, acum el practic nu mai există. Riful a suferit din cauza atacului algelor, care sporesc nivelul de CO2 din apă. Acest dioxid de carbon este foarte toxic pentru coral.

14.Kilimanjaro, Africa. Cel mai înalt munte din Africa a pierdut practic toată ”căciula” sa de zăpadă.

15.Ghețarul nord-vestic din Alasca. Pozele din 1940 și 2005. Diferența e uluitoare.

16.Lacul New-Mexico, SUA. Timp de 20 de ani el practic a secat.

17.Ghețarul Grinnell, SUA. Diferența e vizibilă.

18.Pădurea amazoniană. Pădurile sunt plămânii planetei, și, din păcate, suprafața lor se reduce permanent. Pozele arată diferența dintre anii 1975 și 2009.

Sursa

error: Content is protected !!