17 poze îngrozitoare ale animalelor, care au avut de suferit de la cruzimea umană

Oamenii diferă foarte mult prin calitățile sale morale și umane, și, în timp ce unii sunt extrem de cruzi față de animale, alții fac tot posibilul să le ajute.

Vă prezint cele mai dramatice poze ale fotografilor, care au încercat să arăte lumii, cât de oribile pot fi crimele față de animale.

1.Fotograful Bryan Skerry. Un rechin în Marea Cortes, lângă Mexic. El a nimerit în năvodul pescarilor. Acest tip de rechin nu prezintă niciun pericol pentru oameni.

2.Paul Hilton. Mii de pangolini, confiscați de la braconieri în Indonesia, insula Sumatra. În Asia aceste moluște sunt foarte populare, căci lumea consideră, că solzii lor ajută la vindecarea astmei și cancerului, iar carnea este considerată un deliciu.

3.Charly Hamilton James. Pădurea amazoniană, defrișată complet pentru pășuni.

4.Britta Iascinski. Acest orangutan distrează oamenii într-un circ din China, evoluând împreună cu bufonul. Orangutanul este considerat unul din cele mai deștepte animale din lume și astăzi el este pe cale de dispariție, trăind doar pe insulele Sumatra și Borneo. Din păcate, oamenii nu știu, că aceste animale sunt victimele contrabandei.

5.Bruno D’Amisis. Fenecul este foarte popular pe piața neagră. Acest animal se vindea în Tunisia.

6.Patrick Brawn. Acest elefant a fost condamnat pentru restul vieții fiindcă i-a omorât pe cei cinci ”ciobeni”, care se purtau prea urât cu el.

7.Charly Hamilton James. 105 tone de fildeși, arse în Kenya în anul 2016 într-un rug gigantic.

8.Carl Amman. O gorilă bolnavă, de vânzare într-o piață din Kamerun. Autorul pozei a cumpărat animalul, însă peste câteva luni gorila a decedat.

9.Daniel Bertra. Lemurul catta într-o grădină zoologică din China. Pe planetă au rămas doar 2000 de lemuri.

10.Britta Iascinski. Picioarele rinocerilor sunt adesea utilizate ca suporturi decorative pentru mobilă. În statul Colorado există un depozit, unde se află peste 1,3 milioane de obiecte de acest gen.

11.Brent Stirton. Un voluntar are grijă de un pui de rinocer, care a fost atacat de hiene. Mama lui, din păcate, a fost ucisă de braconieri în parcul natural Kruger din Africa de Sud. Foarte des braconierii procedează și mai crud cu animalele – pentru a nu putea fugi, le rup coloana vertebrală cu o lovitură de macete. Oribil.

12.Neal Alldrige. Femela unui rinocer alb. Braconierii i-au tăiat cornul.

13.Klaus Nigge. Un vultur este hrănit pe insulele Filipine, el locuiește într-un azil pentru păsări. Din păcate, vulturii filipinezi suferă mult din cauza defrișării pădurilor, căci ei rămân practic fără habitatul lor natural și, în consecință, fără hrană. Pentru un vultur ucis în Filipine poți fi băgat în pușcărie pe o perioadă de 12 ani.

14.Tony Fitzjones cu un pui de leu pe numele Jiupa. Tony l-a crescut timp de trei ani, după ce a hotărât să-i ofere lui Jiupa o șansă de a trăi în condiții naturale. Însă Jiupa în curând a fost nimicit de braconieri.

15.Joe-Ann McArthur. O gorilă stă în brațele salvatorului său. El o duce într-un azil pentru maimuțe, creat în Camerun de voluntari.

16.Sudim Shivaram. Parcul Ranthambor din India. Pe planeta noastră actualmente trăiesc cca 5 mii de tigri, din care cca 2 mii sunt de rasă bengaleză. Pe timpuri existau șase rase de tigri, însă trei din ele au fost complet nimicite de oameni. La începutul secolului XX în lume erau peste 100 de mii de tigri, actualmente numărul lor a scăzut de 25 de ori.

17.Chris Packham. Un îngrijitor întinde mâna unui pui de elefant, rămas orfan. Ulterior, când va crește mare, acest pui va fi eliberat. Azilul Abu, Botswana.

Sursa

error: Content is protected !!