16 fotografii de-a dreptul IMPRESIONANTE. Iluzii optice UIMITOARE de la Mama Natură!

Aceste imagini par neverosimile și sunt editate în Photoshop, dar totuși sunt – fenomene naturale și toate fiecare dintre ele au o explicație științifică simplă. Fă cunoștință cu aceste iluzii naturale optice.

Privire aeriană de pe coasta insulei tropicale din Mauritius a Oceanului Indian care arată prezența unei „cascade subacvatice”. De fapt, aceasta este o iluzie optică cauzată de forma bizară a nisipului și a nămolului.

Iar acesta parcă este un OZN pe cer. O astfel de gaură neobișnuită în nori este cunoscută sub numele de Fallstreak Hole. Acest fenomen atmosferic se formează atunci când norii de apă sunt suprarăciți și încep să se cristalizeze.

La prima vedere se pare că acești băieți ar sări în gol. De fapt, se scufundă în apele cristaline ale Well of Jacob – un izvor situat în Texas, Statele Unite ale Americii.

Iar acești nori sunt foarte impresionanți. Sunt nori stratosferici polari. Acestea sunt formațiuni de condensare care pot fi văzuți în latitudinile polare, când soarele trece dincolo de orizont.

Această imagine este făcută într-un loc numit Dead Vlei din Namibia. Această iluzie optică este creată de dunele roșii, împotriva cărora cresc copacii.

Trei tipuri de soare. Aceasta este doar o iluzie optică, cunoscută sub numele de „soare fals” sau „parghelie”. Aceasta provine din refracția luminii solare în cristale de gheață care se înalță în atmosferă la temperaturi sub -25 ° C.

Unde înghețate, arătând ca un desen fantastic. Acest sentiment este creat de elefanții ondulați ai Red Hills (Coyote Batts) din Parcul Național Vermilion Cliffs (Arizona, Statele Unite ale Americii), este vorba de gresia multicoloră compactată.

Pare că e un copac căzut pe zăpadă. Dar nu. Aceste „ramuri” sunt curentul unui râu prin deșertul din statul Baja California din Mexic.

Se pare că acest călător este la un pas distanță de moartea iminentă. Din fericire, călătorește calm de-a lungul malului fluviului din Glen Canyon (Utah, SUA).

Un elefant dintr-o piatră uriașă bea apă din mare. Această stâncă de bazalt, asemănătoare unui elefant, se află pe insula Heimai, în largul coastei Islandei, în Oceanul Atlantic.

Acest fenomen se numește Focal Tornado. Este o risipă de producție de minereu (nămol) în apele râului Rio Tinto din Spania.

O altă imagine în stilul impresionismului. Când sunt iluminate corespunzător, dealurile din statul Washington, Statele Unite ale Americii arată așa.

Nori îngrozitori, asemănători cu valurile oceanelor. Acești nori ne-terestri sunt numiți „asperatus” (Undulatus Asperatus).

Și aceasta pare a fi o pătură de lână groasă din mai multe culori? Deci, munții formați de depozitele de gresie roșie în parcul geologic național Zhangye Danxia (provincia Gansu, China). Natura a creat acest peisaj timp de 24 de milioane de ani.

Arată ca o lavă roșie-fierbinte care curge din vârful muntelui. Minunea naturală – Waterfall Horse Tail – este situată în Parcul Național Yosemite (California, SUA). La apusul soarelui și la un anumit unghi, apare o iluzie optică și se pare că o lavă focală curge de sus.

Arată ca o pictură „Câmpul de luptă după bătălia din Antarctica”. Acest loc se numește Bloodfalls. Apa sărată care curge din Ghețarul Taylor din Antarctica de Est este cu adevărat roșie ca sângele din cauza conținutului ridicat de oxid de fier.

Sursa